Fudbal

FIFA "očistila" jun, sprema se novi kalendar za Katar 2022

Autori mondo.me mondo.ba, agencije

Radiće se na sastavljanju novog kalendara za utakmice kvalifikacija za SP 2022

Izvor: Harold Cunningham/Getty Images Europe

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je zbog pandemije korona virusa odlučila da otkaže sve reprezentativne utakmice koje su bile zakazane za jun.

FIFA je zbog pandemije korona virusa osnovala radnu grupu koju čine predstavnici svih kontinentalnih federacija, a prvi sastanak ovo telo je održalo u petak putem video-konferencije.

Na tom sastanku je odlučeno da se sa kontinentalnim federacijama razgovara o sastavljanju novog kalendara odigravanja kvalifikacionih utakmica za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, budući da su zbog korona virusa prekinuta sva fudbalska takmičenja, pa je upitno kada će biti nastavljena.

U junu tako neće biti igrane utakmice pod okriljem FIFA, a svoje mečeve je tada trebalo da igra i reprezentacija Srbije, u okviru baraža Lige nacija za plasman na EURO, koji će, odlukom UEFA, biti održan naredne godine.

Ipak, ti mečevi su odloženi za septembar tekuće godine.

Takođe vredi napomenuti i da je FIFA već izgubila pojedine termine kvalifikacija za Mundijal u Kataru, jer u martu nisu počele preliminarne runde u KONMEBOL zoni (u Južnoj Americi) i drugim konferedacijama.

Tagovi