Fudbal

Hoće li "Pipita" nazad u River? Njegov otac ima ideju

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Horhe Iguain je bio jasan.

Izvor: Fabio Ferrari/LaPresse

Budućnost Gonzala Iguaina je nešto što mnoge zanima.

Prvo je bio dovođen u vezu sa odlaskom u Atletik Bilbao jer ima baskijskih korena, a kada je to bilo odbačeno kao mogućnost, u opticaju se iznenada pojavio River Plejt!

Rečenica je koju je izrekao njegov otac Horhe, nakon napisa pojedinih argentinskih medija da bi sadašnji član Juventusa mogao predstojećeg leta da se vrati tamo odakle je sve i počelo – u klub koji je 36 puta bio šampion Argentine i četiri puta stizao do trofeja u Kupu Libertadores.

"Za sada, Gonzalo se neće vraćati u River. Postojeći ugovor koji ima sa Juventusom traje mu do leta 2021. godine, tako da ga u ovom trenutku ne vidim u Argentini", rekao je Iguain senior za "Gol".

Gonzalo Iguian je 2004. godine, sa nepunih 17 godina, priključen prvom timu Rivera, a već 2007. godine došlo je vrene za seobu na Stari kontinent, gde je prvo nosio dres madridskog Reala.

Član "Los Blankosa" Iguain je bio do leta 2013. godine, kada se preselio u Napoli, a sredinu je opet promenio nakon tri godine, kada je postao član Juventusa. Bio je na pozajmicama i u Čelsiju i Milanu, a u klupskoj karijeri je osvojio 13 trofeja.

U ovoj sezoni Iguain je nastupio na 34 meča za "bjankonere" u svim takmičenjima i postigao osam golova, uz isto toliko asistencija.