Fudbal

Prijović odveden pred tužioca, direktor policije objasnio ZAŠTO

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

"Njihov propust nije bio kršenje policijskog časa", rekao je Rebić za RTS i dodao: "Propust je što su ušli u restoran i bilo ih je više od pet".

Izvor: MN Press

"Aleksandar Prijović, ali i 17-18 osoba zatečenih juče u lobi baru jednog beogradskog hotela, odvedeni su pred tužioca", rekao je direktor policije Vladimir Rebić u izjavi za RTS.

On je pojasnio da reprezentativac Srbije i ostali okupljeni u hotelu "Kraun plaza" nisu prekršili policijski čas, ali jesu odluku Vlade o zabrani okupljanja.

Vest o hapšenju napadača Al Itihada, koji je najpoznatiji po tome što je golom protiv Gruzije odveo Srbiju na Mundijal 2018, do danas nije bila zvanično potvrđena.

"Njihov propust nije bio kršenje policijskog časa, već prekoračenje broj dozvoljenih lica na jednom mestu. Primarna odgovornost je organizatora, ali je odgovornost obostrana, i gostiju i ljudi iz pomenutog objekta", rekao je Rebić i dodao:

"Njihov propust je što su ušli u restoran i bilo ih je više od pet. Postoji odluka Vlade da oni koji se bave tom delatnošću ne mogu isporučivati piće i hranu, već samo dostavu".

Dan ranije objavljeno je da je srpski fudbaler uhapšen, jer je prekršio policijski čas, pošto je bio u kafeu beogradskog hotela posle 17 sati. 

Prijović je bio u društvu jednog estradnog pevača i njegove supruge, koji su takođe privedeni.

Ranije u subotu oglasio se vlasnik hotela, kompanija "Delta holding". Navedeno je da su su svi gosti punoletne osobe, kao i da hotelsko osoblje ni na koji način ne može da utiče ili organizuje njihovo kretanje i okupljanje u objektu.

"Tokom vanrednog stanja hotel 'Kraun plaza' nastavio je da radi, što je u skladu sa merama koje naša država sprovodi u zažtiti od epidemije Covid-19. U funkciji je hotelska kuhinja, koja omogućava ketering - isporuku hrane građanima, koji žele da smanje svoje kretanje, a takođe i isporuku obroka koje 'Kraun plaza' svakodnevno donira za lekare u tri beogradske klinike", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da tokom vanrednog stanja u hotelu boravi "ne preveliki broj gostiju" i da je "zauzeto pedesetak soba, u skladu sa situacijom oko nas".

"Svi ti gosti su punoletne osobe koje odgovaraju za svoje postupke i hotel ni na jedan način ne može da utiče i organizuje njihovo kretanje, pa ni eventualno okupljanje", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da "Kraun plaza" i svi njegovi zaposleni podržavaju proglašenu borbu protiv epidemije i da se kao kompanija, i kao pojedinci, odgovorno i u potpunosti pridržavaju propisanih mera zaštite.