Fudbal

Italijani idu stopama Engleza: Bez fudbala na neodređeno vreme!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Ranije su ovu odluku saopštili sa Ostrva, a večeras i sa Apeninskog poluostrva.

Izvor: Gulivet/Getty Images/Pier Marco Tacca

Stopama Engleza, krenuli su i Italijani.

Serija A je odložena na neodređeno vreme, a nastaviće se kad to, s obzirom na pandemiju korona virusa, sigurnosna i zdravstvena situacija dozvole.

To je epilog video-sastanka predstavnika svih 20 klubova, Unije igrača i rukovodstva lige, na kojem je donesen zajednički zaključak da se do daljeg ne iznose nikakvi datumi oko eventualnog nastavka elitnog takmičenja.

Jedna od opcija bila je da takmičenje bude nastavljeno krajem maja. Ipak, sada je situacija takva da se odluke o sportskim aktivnostima donose isključivo vodeći računa o situaciji u zemlji, ali i zdravlju fudbalera i svih aktera.

"Ovog popodneva održan je sastanak, uz prisustvo svih klubova. Uz želju da se takmičenja u Seriji A i Kupu Italije završe na terenu, rukovodstvo lige će razmatrati mogućnost nastavka istih tek kada se za to steknu neophodni uslovi. S obzirom na to, i dalje ćemo da nastavimo da analiziramo uticaj i posledice korona virusa na sve aspekte, uključujući i ekonomske", navedeno je u saopštenju rukovodstva lige.

Inače, pojedini predstavnici klubova, poput Breše i Sampdorije, već su ranije kategorično branili stav da ne postoji minimum uslova da se prvenstvo nastavi i na terenu privede kraju.

U Italiji je, inače, registrovano blizu 120.000 slučajeva zaraze korona virusom, a preminulo je više od 14.000 lica.

Tagovi