Fudbal

I Francuzi imaju "svoj" Milano: Utakmica PSŽ - Dortmund raširila zarazu?

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Iako je duel na "Parku prinčeva" odigran bez prisustva gledalaca, veliki broj navijača okupio se ispred stadiona.

Izvor: Tanjug/UEFA via AP

Slično kao duel na milanskom "San Siru", kada je prema procenama stručnjaka moguće da je svih 40.000 navijača Atalante i Valensije moglo da bude zaraženo korona virusom, meč Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund mogao bi da prouzrokuje brojne probleme sa zaraženima Covidom-19, ovaj put u Parizu i celoj Francuskoj.

Mada, kada se sve sabere, to i nije iznenađenje!

Iako je duel na "Parku prinčeva" odigran bez prisustva gledalaca, veliki broj navijača PSŽ-a, prema procenama njih oko 4.000, okupio se ispred stadiona uprkos savetima vlasti da se izbeegavaju masovna okupljanja.

Stručnjaci smatraju da je ta grupa navijača bila "okidač" koji je pokrenuo epidemiju u prestonici Francuske, piše "Le Parizijen".

Pojedini navijači opisali su šta se tada dešavalo pred stadionom.

"Gledaći s ove tačke gledišta, bilo je zaista rizično. Da smo znali šta će se dešavati, sigurno bismo ostali kod kuće", rekao je jedan od navijača, na šta se nadovezao drugi.

"Nismo bili zabrinuti, bilo je mnoštvo ljudi i po šoping centrima, a policija je odobravala sve to. Ne žalimo, jer nikada nećemo zaboraviti taj dan."

Jedan od vođa navijača kluba iz Pariza Roman Mabil potvrdio je da je nekoliko najvatrenijih pristalica pozitivno na korona virus, ali da nije poznato da li su zaraženi na pomenutom meču, pre ili posle njega.

PSŽ je tada u dramatičnom meču slavio 2:0 i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona(u Dortmundu, Borusija je u prvom meču bila bolja 2:1), aigrači i navijači zajedno su proslavili plasmanmeđu osam najboljih.

Širenje koronavirusa u Italiji i Španiji očigledno je bilo posledica duela u Milanu, a novinari francuskog lista zaključuju da bi se isto moglo desiti i u Francuskoj, a sve zbog duela odigranog 11. marta u Parizu.