HIT IDEJA

Trećeligaš prodaje 34.500 ulaznica za "fantomsku" utakmicu!

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Sjajna ideja nemačkog kluba.

Izvor: Guliver/Getty Images/Marco Luzzani/Stringer

Fudbalski klub Uerdingen 05 iz Krefelda na zanimljiv način počeo je da skuplja sredstva kako bi prebrodio finansijsku krizu izazvanu globalnom pandemijom novog korona virusa.

U klubu su se dosetili da počnu prodaju ulaznica za nepostojeću utakmicu na stadionu "Grotenburg", koji je u fazi renoviranja.

U pozivu koji su uputili navijačima kaže se da će svaki kupac elektronskim putem dobiti posebno dizajniranu ulaznicu, koju mogu da odštampaju.

"Budući da su svi sportski tereni u Nemačkoj trenutno zatvoreni, a fudbal se može održavati samo virtuelno, možemo igrati i na stadionu Grotenburg. Stoga 34.500 virtuelnih mesta čeka da bude potpuno rasprodato. Pomoću kupljene ulaznice solidarnosti sa Uerdingenom, pokazujete za koga vam srce kuca čak i u teškim vremenima“, objavili su iz kluba.


Istakli su da su cene ulaznica pet evra za stajanje, deset za sedenje i 19,05 evra za virtuelnu VIP tribinu, simbolično, jer je klub osnovan 1905. godine.

Uerdingen 05 je osamdesetih godina prošlog veka igrao u Bundesligi, a može se pohvaliti i plasmanom u polufinale Kupa kupova 1986. godine.

No, sada je trećeligaš, a u jednom trenutku je igrao i u šestom rangu nemačkog fudbala.