Fudbal

Novi termin za povratak fudbala: Znači li to da je Ajaks odbranio titulu?

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Klub Dušana Tadića u trenutku prekida holandskog prvenstva bio je bodovno izjednačen sa AZ Alkmarom, ali uz bolju gol-razliku.

Izvor: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Prva i druga fudbalska divizija u Holandiji zaustavljene su 12. marta i prema tadašnjim procenama, trebalo je da budu nastavljene 6. aprila.

Međutim, ništa od toga. 

Predsednik holandske vlade, Mark Rute, saopštio da prekid ostaje na snazi i da će trajati najmanje do 1. juna, preneli su tamošnji mediji.

Mnogi sportski savezi već su završili sezonu zbog pandemije korona virusa. Hokejaški i teniski savezi Holandije uskoro će zaključiti svoja takmičenja, dok je državno prvenstvo u biciklizmu zakazano za jun.

Holandski fudbalski savez još nije proglasio kraj sezone, ali posle nove odluke vlade, verovatno će to učiniti. Postoje dva scenarija, ili će sezonu završiti po trenutnom stanju na tabeli, što bi značilo da je Ajaks odbranio titulu ili će potpuno poništiti dosadašnju sezonu u Erediviziji.

Klub iz Amsterdama, koji kao kapiten predvodi srpski reprezentativac Dušan Tadić, posle 25 odigranih kola nalazi se na prvom mestu sa 56 bodova, koliko je sakupio i drugoplasirani AZ Alkmar, ali uz lošiju gol-razliku.