Fudbal

Jedno je podrška, drugo rasipanje: Olimpik Marsej to može bolje sigurno!

Autor Nikola Janković Izvor mondo.rs

Jasno je da će mnogima to prijati, odnosno podići moral. Ali...

Izvor: Guliver, David Rogers/Getty Images Europe

Tri dana nakon što je italijanski Milan pozvao sve da obilježe "Sata za našu planetu" gašenjem svjetala na 60 minuta, od 20.30 do 21.30, francuski Olimpik donio je odluku da pruži podršku svima koji se bore sa koronavirusom tako što će svake večeri u 20.00 popaliti svjetla na "Velodromu".

Stanovnike Marseja, pored svetlo plavičaste boje renoviranog stadiona na obali Mediterana, zapljusnuće i najljepše melodije navijačkih pjesama nekadašnjeg šampiona Evrope.

Jasno je da će mnogima to prijati, odnosno podići moral.

Ali, da li je baš svaki vid podrške onima koji se bore sa COVID-19 virusom - bilo da se radi o ljekarima, bilo o zaraženima - opravdan i racionalan?

Ne samo da je u slučaju stadionske rasvjete najskuplje zapravo "paljenje" reflektora, u poređenju sa vremenom koje oni provedu "upaljeni", moguće da u slavnom klubu uprkos najboljim namjerama nisu razmotrili sve opcije kada je moralna i konkretna podrška u pitanju.


Račun za utrošenu električnu energiju na kraju mjeseca svakako će biti daleko teži nego u slučaju da stadion odspava do kraja pandemije i prve naredne utakmice, a ta razlika mogla bi da bude utrošena na... glupo je da nabrajamo, jasno vam je na koliko još konkretnih načina.

Čak je moguće obezbediti i mjesto u vijestima bez "paljenja" reflektora svake večeri u 20.00.