Fudbal

Murinjovih 11 najboljih koje je trenirao!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Trofejni Portugalac izabrao najboljih 11 koje je trenirao.

Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Žoze Murinjo angažovao se u humanitarnom radu tokom pandemije korona virusom. Trener Totenhema, ipak, ima dovoljno vremena i da razmišlja o fudbalu.

Jedan od najboljih stručnjaka sveta u poslednje dve decenije, koji je u karijeri osvojio i dva trofeja šampiona Evrope, sa Portoom 2004. i Interom 2010, izabrao je idealan tim od igrača koje je trenirao.


Ovo je postava "Specijalnog": Čeh - Zaneti, Teri, Karvaljo, Galas - Makelele, Lampard, Ozil, Azar - Drogba, Ronaldo.

Murinjo je u karijeri osvojio 25 trofeja, a najviše na klupi Čelsija, čak osam (tri Premijer lige, jedan FA kup, tri Liga kupa i Ligu šampiona), vodeći Porto stigao je do šest, sa Interom je osvojio pet, Real Madridom, u kojem je proveo tri godine, samo tri i sa Mančester junajtedom tri.

Murinjo je tokom bogate karijere trenirao i nekoliko srpskih igrača, od kojih su najpoznatiji Dejan Stanković (Inter), Branislav Ivanović (Čelsi) i Nemanja Matić (Čelsi/Mančester junajted).



Među 11 odabranih nije bilo mesta za Kasiljasa, Žulija Cezara, Kurtoe, De Hee, Varana, Ramosa, Marsela, Pepea, Samueal, Esijena Fabregasa, Snajdera, Alonsa, Robena, Modrića, Pogbu, Etoa, Ibrahimovića, Ševčenka, Milita, Benzeme, Iguaina, Dijega Koste, Kejna…

Tagovi