Fudbal

Kako su Legija i Arkan promijenili istoriju YU fudbala!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Prije skoro tri decenije na stadionu u Novom Pazaru dogodio se jedan od najvećih skanadal u istoriji regionalnog fudbala.

Izvor: EPA, Kurir/Profimedia, Youtube

Igrao se meč Druge lige Jugoslaveije između domaćeg Pazara i gostiju iz Prištine čiji je prvi čovjek bio Željko Ražnatović Arkan.

Utakmica u Pazaru bila je praćena velikim brojem skandala, tokom utakmice vrijeđani su fudbaleri Prištine, na teren su bacani razni predmeti, a golman ekipe sa KIM bio je čak i pogođen. Sve je eskaliralo pred kraj utakmice kada je krenulo žestoko vrijeđanje Ražnatovića koji je sjeo u svoj džip i zajedno sa svojim prijateljem Miloradom Ulemekom Legijom uletio na teren i prekinuo utakmicu.

Nakon toga otišli su do čelnika Pazaraca i na samo sebi svojstven način tražili da utakmica bude prekinuta i registrovana neriješenim rezultatom.

"Tako je vrijeme i gotovo, i onda morate, razumiješ", rekao je tada Arkan.

Prilikom izlaska sa stadiona delegacije FK Prištine ponovo je došlo do incidenta, naime domaći navijači su kamenovali autobus sa gostujućim fudbalerima, a onda i kolonu u kojoj su bili Ražnatović i Ulemek.

Od tog trenutka postalo je jasno da će se istorija Jugoslovenskog fudbala prekrajata i stvarati na razne metode koji nemaju nikakve veze sa samim sportom.

Kako je sve izgledalo pogledajte na sledećem videu.

fudbal
Izvor: YouTube