Fudbal

Zašto kruži priča "glup si k'o fudbaler": Slušaj mene i nekog obrazovanog!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

"Zato što 95 posto fudbalera se oblači isto, vozi iste automobile, muva iste ribe… Sve isto radi", rekao je Ognjen Vranješ iskreno.

Izvor: MN Press

Banjalučanin Ognjen Vranješ (30), koji je za kratko vreme postao ljubimac navijača atinskog AEK-a, razgovarao je putem Instagrama sa čitaocima portala "Butasport" i odbacio navode da mu je centarfor Rome i kapiten reprezentacije BiH, Edin Džeko, svojevremeno "očitao bukvicu" zbog "kačenja" sa navijačima "zmajeva".

"Teško da iko meni može da očita bukvicu. Mislim, možeš sa mnom uvek da popričaš normalno, da me posavjetuješ, ali da mi očitaš bukvicu… Nisam još sreo takvog čoveka", izjavio je Vranješ. 

Za Vranješa je reprezentativna karijera završena, a omiljeni saigrači u "zmajevima" su mu (bili) Miralem Pjanić i - upravo - Edin Džeko.

Takođe, nekadašnji fudbaler Borca iz Banjaluke, Crvene zvezde, Anderlehta i brojnih klubova dao je zanimljiv odgovor na neprijatno pitanje o tome zbog čega kruži priča "glup si k'o fudbaler".

"Zato što 95 posto fudbalera se oblači isto, vozi iste automobile, muva iste ribe… Sve isto radi. Stvarno ima dosta fudbalera neobrazovanih koji ne znaju da sastave dve rečenice. Baš dosta ima. Jer, kao i ja, čitav život pimplaš tu loptu, udaraš se, trčiš… Samo si bio tome posvećen, nisi bio posvećen knjizi. Kao što bi neki ljudi za svoj život pročitali hiljade knjiga ili stotine, nebitno, koji su obrazovani i išli na fakultet. Ne mogu se sada praviti pametan, vidiš kako pričam ja kada dajem intervju, a kako priča čovek obrazovan. To su dva različita sveta", dodao je odbrambeni igrač AEK-a.

Otkrio je da mu je propao transfer u Mančester junajted kada je imao 21 godinu, iako u tom periodu nije bilo napadača koji je mogao da mu parira.

"Kada sam imao 21 godinu imao sam priliku da odem u Mančester, to je propalo. Tvrdim da u tom periodu nije bilo napadača u Evropi koji je mogao da mi parira. Zbog svega što se dogodilo moja karijera u reprezentaciji je završena", rekao je banjalučki defanzivac.

Otkrio je i za čime najviše žali - što je pocepao ugovor života.

"Imao sam u Krasnodaru ugovor na dve godine, ponudili su mi novi, veći ugovor na još tri i po godine. Mom tadašnjem menadžeru bio je problem da putuje 200 kilometara iz Rostova kako bi došao na pregovore, tada sam iz revolta ustao i pocepao ugovor, a potom sam otišao iz Krasnodara", rekao je Ognjen.

Podelio je sa publikom i planove za narednu sezonu.

"Na leto se vraćam u Anderleht, videćemo šta će se dešavati dalje. Imam važeći ugovor još dve godine"
, istakao je Ognjen Vranješ.

Nedavno su grčki mediji pisali da će Vranješ formalno postati član atinskog kluba, nakon što je trener Masimo Karera insistirao na otkupu njegovog ugovora. Vranješ je u julu 2018. upravo kao igrač AEK-a potpisao za najtrofejniji belgijski klub za obeštećenje od 3,2 miliona evra.

Otkako je 2013. napustio ruski Krasnodar, Vranješ se nigde nije zadržao duže od godinu dana, a promenio je sedam klubova.

U karijeri je branio boje Borca iz Banjaluke, Crvene zvezde, Napretka, Šerifa, Krasnodara, Spartaka iz Vladikavkaza, turskih ekipa Elazıgspor i Gacijantep, španskog Sportinga i ruskog Tom Tomska, pre dolaska u Atinu, odnosno Brisel.

Tagovi