Fudbal

Juve se dogovorio sa igračima: "Uštinuće" oko 90.000.000 evra!

Izvor mondo.ba

Fudbaleri Juventusa pristali na kolektivno smanjenje plata.

Izvor: Emilio Andreoli/Getty Images Europe

Medicinari iz čitavog sveta svakodnevno rade na pronalaženju leka za korona virus, a kada - nadamo se uskoro - bude stabilizovana zdravstvena situacija, bez dileme predstoji nam rešavanje ekonomske krize. 

Sportski klubovi, posebno fudbalski, već uveliko pregovaraju sa svojim igračima i trude se da pronađu što bezbolnije rešenje. Oni manji da opstanu, a veći da ne moraju masovno da otpuštaju radnike. 

U subotnjem zvaničnom saopštenju Juventus je potvrdio da će fudbalerima torinskog kluba biti smanjene plate za mart, april, maj i jun ove godine, s tim da postoji mogućnost "uslovnog povećanja" ako se bude nastavljena sezona.

"Fudbalski klub Juventus najavljuje da je, zbog trenutne globalne zdravstvene opasnosti koja je sprečila obavljanje sportskih aktivnosti, postigao sporazum s igračima i trenerom prvog tima (Mauricio Sari) u vezi s nadoknadom za preostali deo sezone. Sporazum predviđa smanjenje naknade za iznos jednak mesečnim platama u martu, aprilu, maju i junu 2020. U narednim sedmicama lični ugovori sa igračima i trenerom biće finalizovani, kako to zahtevaju trenutni propisi. Ekonomski i finansijski učinak postignutog sporazuma osiguraće oko 90 miliona evra za finansijsku godinu 2019/2020", navedeno je u saopštenju "Stare dame".

Klub iz Torina je naveo i da će u slučaju da utakmice u aktuelnoj sezoni budu nastavljene, Juve pošteno da pregovara sa igračima i trenerom i uslovno povećava nadoknade u zavisnosti od zvaničnih takmičenja.

"Juventus želi da se zahvali igračima i treneru na njihovoj predanosti u teškom trenutku za sve", zaključuje se u saopštenju crno-belih iz Torina.