Fudbal

Klop je već sad nervozan: Ostaje li bez Salaha na nekoliko meseci?

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Afrički Kup nacija i Olimpijske igre u svega nekoliko meseci - noćna mora za nemačkog stručnjaka na klupi Liverpula.

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

Tokom ove sedmice, dobili smo odgovor na pitanje - šta će biti sa Olimpijskim igrama u Tokiju?

Nakon mnogo nedoumica i oprečnih stavova, na kraju je odlučeno da najveća svetska smotra sporta bude odložena za 2021. godinu, a to bi, prema pisanju britanskih medija, najviše problema moglo da stvori Liverpulu!

 Postoje određene najave da bi Igre u japanskoj prestonici mogle da budu održane čak i u proleće, što "redsima" nikako ne bi odgovaralo pre svega jer je selektor olimpijske selekcije Egipta Šavki Gabir planirao da na spisak putnika za Tokio uvrsti i jednog od lidera tima sa Enfilda, Mohameda Salaha!

Ako se, pri tome, zna da je Afrički kup nacija, umesto za ljeto 2021. godine, pomeren za zimske mesece i trajaće od 9. januara do 6. februara u Kamerunu, a na kojem bi Salah učestvovao, to praktično znači da bi
nekoliko meseci Jirgen Klop bio lišen usluga svog najboljeg strelca u ovoj sezoni.

I nije samo to...

Dodatne glavobolje nemačkom strategu stvara i činjenica da u periodu kad bi se održavalo afričko prvenstvo, ne bi, između ostalog, mogao da računa ni na drugog najefikasnijeg igrača tima, Senegelca Sadija Manea.

Do trenutka prekida Premijer lige zbog pandemije korona virusa, Salah je postigao 16 golova, te je bio predvodnik ekipe ka potencijalnoj prvoj tituli na Ostrvu nakon 30 godina. 

Tagovi