Fudbal

Bufon produžava ugovor, a razlog se mnogima neće dopasti...

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Vratio se u Juventus kako bi oborio rekord Paola Maldinija, ali ga je na putu ka tome zaustavila pandemija korona virusa.

Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Claudio Villa

Đanluiđi Bufon odlučio je da produži ugovor sa Juventusom do juna sledeće godine, objavili su italijanski mediji.

Četrdesetdvogodišnji golman, kojem važeći ugovor ističe ovog leta, nema nameru da okonča karijeru već će i sledeće godine među stative, iako je bilo priče da mu je ovo poslednja sezona u karijeri.

U Seriji A, koja je trenutno prekinuta zbog pandemije korona virusa, Bufon je ove sezone branio sedam puta, jer je prvi izbor na golu "stare dame" bio Vojćeh Ščensni.

Upravo to verovatno je razlog zašto je Bufon odlučio da produži karijeru na još jednu sezonu.

On je, naime, sa ovih sedam nastupa izjednačio rekord Paola Maldinija od 647 nastupa u Seriji A i samo mu jedan nedostaje da se izdvoji na večnoj listi.

U važeći ugovor sa Juventusom Bufon je uneo klauzulu po kojoj mora da brani na osam prvenstvenih utakmica, međutim, ukoliko se Serija A prekine ovih sedam mečeva neće mu biti dovoljno da sruši Maldinija.

Ali zato postoji sledeća sezona…

Bufon je inače. u prvom navratu u "staroj dami" proveo čak 17 sezona, od 2001. godine, kada je došao iz Parme, do 2018. Prošlu sezonu je branio za Paris en žermen, ali se u leto 2019. odlučio za povratak u Torino. Tokom prvog boravka u Juventusu odigrao je 656 utakmica.

Sa Juventusom je osvojio devet titula prvaka Italije, pet trofeja u Superkupu i četiri u Kupu Italije. Za reprezentaciju Italije je branio čak 176 puta, po čemu je rekorder "azurra".

Tagovi