Fudbal

Lepa vest iz Londona: Arteta se oporavio!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Trener Arsenala "prebrodio" korona virus.

Izvor: Richard Heathcote/Getty Images Europe

Oko 100 zaposlenih u londonskom Arsenalu, uključujući i prvi tim "tobdžija", samoizolovalo se otkako je trener Mikael Arteta testiran pozitivno na korona virus, što je naknadno dovelo i do prekida Premijer lige.

Arsenal je 24. marta trebalo da nastavi treninge u londonskom Kolniju, ali nakon eskalacije britanskih mera za borbu protiv širenja Covid-19 i produženja pauze u šampionatu od 3. do 30. aprila, ti planovi su otkazani. 

Arteta je, međutim. uveren da je ozdravio, pa je u izjavi za špansku televiziju "La Seksta", koju prenose engleski mediji, pojasnio kako je sve počelo.

"Sada sam vrlo dobro, osećam da sam se oporavio. Trebalo mi je tri ili četiri dana da se počnem bolje osećati i da imam više energije. Simptome sam ostavio iza sebe, istina je da se osećam jako dobro", rekao je 37-godišnji trener.

Prema njegovim rečima, sve je počelo utakmicom Lige Evrope protiv Olimpijakosa na stadionu "Emirejts", a nakon nje i susretom u FA kupu protiv Portsmuta, koji je potom imao četvoricu zaraženih igrača.

"Sve se dogodilo jako brzo. U utorak popodne sam se osećao 'onako' i otišao kod lekara, ali on nije bio tamo. Nazvao sam rukovodstvo nakon treninga dok sam bio u automobilu i rekli su mi da je predsednik Olimpijakosa (Evangelos Marinakis) pozitivan i da su svi koji su bili s njim u kontaktu u opasnosti".

Tada je Arteta rekao ljudima u klubu da se i on ne oseća dobro.

"Rekao sam da se ne osećam dobro i da imamo situaciju jer su mnogi igrači bili u kontaktu s ljudima iz Olimpijakosa. Sutradan smo imali zakazanu utakmicu protiv Mančester sitija i očigledno nismo mogli da rizikujemo da ništa ne kažemo. Testirao sam se u sredu, a u petak mi je potvrđen virus, posle čega smo saopštili Premijer ligi da sam pozitivan. Svi koji su bili sa mnom u kontaktu su morali u karantin, pa su mečevi morali da budu odloženi". 

Tagovi