Fudbal

Lukaku otvorio dušu: Teško je! Doneli su mi bicikl, ali nedostaje porodica

Autor Jovan Terzić Izvor mondo.rs

Napadač Intera o problemima u kućnom karantinu u Milanu, koji je žestoko pogođen pandemijom korona virusa.

Izvor: Emilio Andreoli/Getty Images Europe

Čitava Italija je u karantinu zbog korona virusa i mnogi se teško nose sa tim.

O tome kako mu je u samoizolaciji koja traje već devet dana, u video intervjuusa nekadašnjim fudbalerom Arsenala, Ianom Rajtom, potpuno iskreno govorio je centarfor Intera, Romelu Lukaku. 

"Ne mogu da izađem napolje, ne mogu da treniram, i tako već devet dana", počeo je Belgijanac.

"Klub mi je nabavio kućni bicikl, pošto nisam imao gde da ga stavim jer igrači žive u malim stanovima u centru grada. Ali, kada je počeo karantin, na grupnom četu su nas pitali ko nema bicikl ili traku za trčanje i odmah se javila gomila nas: 'ja, ja, ja, ja'... Dva sata kasnije, poslali su svakom igraču bicikl".

Lukaku je razdvojen od porodice, a posebno je zabrinut za majku koja je dijabetičar.

O odlasku iz Junajteda

Engleski mediji, takođe, prenose i Lukakuovu izjavu povodom odlaska iz Junajteda, iako je trener Ole Gunar Solskjer želeo da ga zadrži. "Ole je želio da ostanem, ali rekao sam mu da je gotovo. Nisam imao energije. Ispao je čovek i pomogao mi da napravim korak dalje. Morao sam da donesem odluku o odlasku negde gde mogu da naučim druge aspekte u svojoj igri", objasnio je belgijski napadač, koji je igrama ove sezone pokazao da je doneo ispravnu odluku.

"Nedostaje mi uobičajen život, da budem sa majkom i sinom. Da se vidim sa bratom i ljudima na ulici. Svakodnevno razmišljam o njima! Teško je, nije ti dozvoljen bilo kakav kontakt sa drugim ljudskim bićem. Nedostaju mi treninzi i utakmice pred navijačima. U ovakvim situacijama počneš da ceniš ono što imaš", iskren je robusni napadač.

"Moramo svi biti vrlo oprezni, jer je dovoljno samo da dotakneš nekoga ko ima virus pa da se zaraziš. Moja majka je dijabetičar, a oni su dodatno izloženi riziku. Preko dana izlazi jedino u dvorište, a ponekad kasno uveče ode u kraću šetnju i odmah nazad kući", dodao je.

Na svu muku, Lukaku je trenutno na rigoroznoj dijeti. 

"Oko podneva pošalju nekoga da mi donese hranu. Još jedem samo ribu i povrće".

Podsetimo, Italija je premašila Kinu po broju žrtava pandemije korona virusa i trenutno je na brojci od oko 3.400 umrlih.

Belgijanac, koji je prošlog leta stigao u Inter iz Mančester junajteda, podvukao je da se mora poštovati karantin ma koliko bilo teško.