Fudbal

"Lideri Serije A kao muzičari na Titaniku - sviraju a brod tone''

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Predsednik Udruženja igrača Damiano Tomazi nije optimista po pitanju nastavka prekinute sezone

Izvor: Gulivet/Getty Images/Pier Marco Tacca

Damiano Tomazi, predsednik Udruženja fudbalera, oštro je danas kritikovao rukovodstvo Serije A opisavši ih kao ''muzičare sa Titanika, koji i dalje sviraju uprkos tome što brod tone''.

UEFA je, naime, u utorak, na video-konferenciji predstavnika svih 55 saveza-članica evro-fudbalske federacije, odlučika da odloži Evropsko prvenstvo do sledeće godine, kako bi ''savezi imali dovoljno vremena da privedu nacionalne lige kraju''.

Datum do kojeg bi sve trebalo da bude završeno je 30. jun, ukoliko to zdravstvena i sigurnosna situaicja dozvole, a iz vrha italijanskog takmičenja najavljuju da bi stopirano takmičenje moglo da se nastavi 3. maja.

Ipak, bivši italijanski vezista, koji je najveći trag tokom igračke karijere ostavio u Romi, ne deli takvo mišljenje.

''Ogroman je broj igrača koji su već dogovorili saradnju sa drugim klubovima, prema kojima imaju ogovornu obavezu već od 1. jula. Klubovi moraju da predstave budžet za narednu sezonu 30. juna i za njih je to problem. Sledeća sezona ne sme da počne prekasno jer će postojati rok do kada mora da se završi s obzirom da će naredne godine, bar se nadamo, biti održano Evropsko prvenstvo'', rekao je Tomazi za ''Il Mesađero''.

Izvor: Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

''Škole ne rade, jedno ili više prvenstava može da bude otkazano. To bi mogao da predstavlja veliki problem, ali ne možemo da biramo situaciju. Koronavirus može'', naveo je Tomazi, koji smatra da prvenstvo može da bude i poništeno, te ne veruje da su lideri Serije A baš svesni situacije u državi.

''Svi smo ukrcani na isti brod, uz istu dozu nesigurnosti i krhkosti. Lideri Serije A se ponašaju kao muzičari na Titaniku, koji nastavljaju da sviraju uprkos činjenici da brod tone. Ako ne shvatate ozbiljnost situaicje, bojim se da ćemo datume morati da zanemarimo. Na severu Italije, stanje se konstantno pogoršava, kao i u ostalim delovima Evrope. Nepredvidivo je, ne znamo šta će biti na jugu. Logika nam nalaže da mormao rigorozno da se ponašamo. Želim samo da budem realan. Igraćemo ponovo, ali kad sigurnosna situacija to bude dozvolila. Tamo gde je potrebno, treba da provodimo još radikalnije mere'', naveo je Tomazi.