Fudbal

"Revolucija" u japanskom fudbalu: Nema šampiona i niko ne ispada

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Prvi čovjek japanske "Džej lige" kazao da bi moglo da dođe do nepravde nakon nastavka takmičenja jer će raspored biti zgusnut i nužno će doći do nesrazmernosti u omjeru domaćih i gostujućih utakmica.

Izvor: Guliver/Getty images/Matt Roberts

Rukovodstvo fudbalskih takmičenja u Japanu saopštilo je da ove sezone neće biti klubova koji će morati u niže rangove takmičenja zbog posledica globalne pandemije korona virusa.

U saopštenju na službenoj internet stranici japanske "Džej lige" navodi se da se odluka odnosi na prvu, drugu i treću japansku ligu. Takođe se navodi da neće biti promocije prvaka u elitnoj ligi, a da će po dva kluba iz treće i druge lige biti promaknute u viši rang takmičenja.

Utakmice fudbalskih liga u Japanu ranije su odložene do 3. aprila.

Prvi čovjek japanske lige Mitsuru Mural je kazao da bi moglo da dođe do nepravde nakon nastavka takmičenja jer će raspored biti zgusnut i nužno će doći do nesrazmjernosti u omjeru domaćih i gostujućih utakmica.

On je kazao da je odluka o suspendovanju relegacije klubova u niže rangove takmičenja jednoglasno donesena.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Vuhanu (fudbaleri tamošnjeg trećeligaša danas su počeli da treniraju), a potom se proširio u sve djelove svijeta. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je globalnu pandemiju.

U svijetu je koronavirusom zaraženo 244.500 ljudi, a od posledica zaraze preminulo je više od 10.000 osoba.

Izliječeno je za sada nešto više od 86.000 oboljelih. U Japanu su zaražene 943 osobe, a od posljedica zaraze preminule su najmanje 33 osobe.