Fudbal

Dvojac iz Bajerna dao milion evra: Svaka pomoć u ovom vremenu je zlatna!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Bajernovi fudbaleri Leon Gorecka i Džošua Kimih pokrenuli su novi projekat prikupljanja novca za one koji su pogođeni korona virusom.

Izvor: Alexander Hassenstein/Bongarts

Dvojica nemačkih igrača sa "Alijanc Arene" Leon Gorecka i Džošua Kimih pokrenuli su projekat pod nazivom "WeKickCorona" (Udarimo koronu) i donirali milion evra u borbi protiv opakog virusa, koji "kosi" širom sveta.

Gorecka i Kimih žele da iskoriste novoformiranu platformu za prikupljanje sredstava za dobrotvorne, socijalne ili medicinske ustanove koje trenutno pružaju pomoć pogođenima u pandemiji.

"Koronavirus možemo da pobedimo samo kao tim. Pomoću #WeKickCorona želimo da pomognemo celoj Nemačkoj koja pomaže drugima. Svesni smo činjenice da naša obaveza može dati samo mali doprinos", rekao je Gorecka.

Nadovezao se i Kimih.

"Svi mogu pomoći, kako u malom tako i u velikom obimu. Samo ako mi kao društvo sada stojimo zajedno, pokažemo razum i odgovornost i budemo tu jedni za druge, izvući ćemo se iz ove krize. Bez obzira na to jesu li to dela, gestovi ili finansijska sredstva - svaka pomoć u ovom vremenu vredi zlata", izjavio je Kimih.

U petak su se igrači Borusije iz Menhengladbaha složili sa smanjenjem plata u slavnom klubu, izazvanog posledicama pandemije korona virusa, od kojeg je oboleo i jedan igrač Ajntrahta iz Frankfurta.

Tagovi