Fudbal

"Ma pusti koronu, šta ćemo mi ako nam ode Verner?"

Izvor mondo.ba

Lajpcig motri na eventualna pojačanja u slučaju da ih prvi strijelac napusti na kraju sezone.

Izvor: Tanjug, Jens Meyer/AP

S obzirom na to da će Timo Verner, sjajni ofanzivac RB Lajpciga, prema brojnim pisanjim napustiti ovaj klub na kraju sezone, u taboru "bikova" spremili su listu potencijalnih pojačanja.

Sportski direktor Lajpciga Markus Kroše istakao je ranije da će Verner odlučiti o svojoj sudbini, iako mu ugovor sa RB Lajpcigom važi do 2023. godine.

Fudbaler koji je oborio brojne rekorde ove sezone i postigao 21 gol u Bundesligi, odmah se našao na meti moćnijih klubova, poput Barselone i Mančester junajteda, dok je interesovanje pokazao i Liverpul. Mada, zvanična ponuda još nije stigla.

Iako je Kroše najavio da su u klubu spremni da Verneru ponude novi ugovor, mala je vjerovatnoća da ćemo ga i naredne sezone gledati u dresu tima iz Lajpciga.

Tako su se u ovom bundesligašu dali u potragu za pojačanjima u napadačkoj liniji. Njemački mediji javljaju da su na "radaru" skauta RB Lajpciga trojica mladih ofanzivaca.

Riječ je o danskom fudbaleru Mohamedu Daramiju, članu Kopenhagena, zatim Čehu Adamu Hlozeku iz praške Sparte, te Brazilcu Kaju Žorgeu, koji nastupa za Santos.

Sva trojica fudbalera rođena su 2002. godine, a ako ste iznenađeni ovim imenima, trebalo bi imati u vidu da je Lajpcigova skauting mreža izuzetna.

Njemački klub je poznat po tome da igrače pronalazi tamo gde malo ko gleda, a ostaje da vidimo da li će neko od ovih momaka biti jedan od novih bisera u timu Julijana Nagelsmana.

Tagovi