Fudbal

Tri plana za završetak Serije A: Da li će ijedan uroditi plodom?

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Hipotetički je određen i plan polufinalnih i finalnog meča Kupa Italije.

Izvor: Gulivet/Getty Images/Pier Marco Tacca

Jučerašnje odlaganje Evropskog prvenstva u fudbalu za 2021. godinu, o čemu je odluka donesena na video-konferenciji predstavnika svih 55 saveza-članica UEFA, dala je prostora da se nacionalna takmičenja završe na terenu, a ne za ''zelenim stolom''.

Ipak, i to je još uvek u ''magli'' jer je teško predvideti kako će se dalje odvijati situacija sa pandemijom korona virusa. 

Ove srede su se pojavile tri hipotetičke varijante po pitanju završetka sezone na Apeninima, ukoliko, naravno, zdravstvena i sigurnosna situacija to dozvole.

Ukoliko bi se Kalčo, naime, nastavio 2. maja, poslednje kolo bilo bi igrano 28. juna.

Ako bi se lopta na tlu Italije ponovo zakotrljala sedam dana kasnije, odnosno 9. maja, tačka na sezonu bila bi stavljena 5. jula, a ukoliko bi, u trećem slučaju, prvenstvo ponovo počelo 16. maja, završilo bi se 12. jula.

Predlog novog rasporeda postoji i za Kup Italije, gde su u borbi za trofej ostali Inter, Napoli, Milan i Juventus.

Prema novom, potencijalnom planu, revanš utakmice polufinala igrale bi se 20. i 21. maja, dok bi finalna utakmica bila odigrana 18. juna.

UEFA je u utorak saopštila da ima za cilj da svi šampionati budu završeni do 30. juna, po čemu bi drugi i treći scenario za Seriju A probili taj rok.

Ostaje da se vidi da li bi Italijani dodatno zgusnuli svoj raspored, više nego što je inače praksa, ne bi li uspeli da do poslednjeg dana juna okončaju sezonu.

Uostalom, sve ovo je pod uslovom da situacija sa pandemijom dozvoli sportska takmičenja...

Tagovi