Fudbal

Dramatično u Valensiji: Čak 35 odsto članova kluba zaraženo korona virusom

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Španski klub oglasio se saopštenjem.

Izvor: Guliver/UEFA - Handout/Getty Images Europe

Svaki treći član Valensije zaražen je koronavirusom, saopštio je večeras klub sa "Mestalje".

Prvobitno je saopšteno da se radi o petorici članova, a večeras je stigla vest da je čak 35 odsto njih "pokupilo" virus, računajući igrače, stručni štab i osoblje lkluba.
Iz Valensije je ranije saopšteno da se neće dalje oglašavati o novonastaloj situaciji, tako da imena nisu obelodanjena.

"Klub potvrđuje nove slučajeve zaraženih COVID-19 virusom među stručnim štabom i igračima prvog tima. Svi oni su kod svojih kuća, izolovani su i na stalnom praćenju", navodi se u saopštenju španskog kluba.

Uprkos poduzetim merama, iz kluba ističu kako je do zaraze verovatno došlo tokom gostovanja u Milanu 19. februara u Ligi šampiona, na utakmici protiv Atalante.

"Poslednji rezultati pokazuju da je zaraženo 35 odsto članova kluba", dodaju iz Valensije i savetuju svim stanovnicima da ostanu kod kuće kako bi se izbleglo dalje širenje opasnog virusa.

Podsetimo, Ezekijel Garaj prvi je fudbaler iz španske Primere kojem je utvrđeno da je zaražen koronavirusom, nakon čega je potvrđeno da je ista sudbina zadesila još petoricu članova kluba - klupskog lekara Huana Alijagu, zatim člana stručnoga štaba Paka Kamarasu, te igrače Hozea Luisa Gaju i Elakvijuma Mangalu.