Fudbal

Sad moramo da se SEĆAMO fudbala: Dan kada je Flanagan (!?) sredio Junajted!

Autor Milutin Vujičić

Ono što je sada Trent Aleksander-Arnold za Liverpul - to je na jedan dan bio Džon Flanagan... I nikada više.

Izvor: Guliver/Dave Thompson/Getty Images

Suspenzija većine fudbalskih takmičenja širom Evrope značila je i da će obim sportskih vesti biti značajno smanjen zbog manjka događaja, ali niko nam ne brani da se osvrnemo na prošlost!

Na današnji dan pre tačno šest godina odigran je vrlo zanimljiv derbi između Mančester junajteda i Liverpula, za razliku od onog prošle jeseni koji je završen bez pobednika, a navijači "redsa" će ga se bolje sećati zbog ubedljive pobede - 3:0 (1:0) na sred "Old Traforda".

Bila je to sezona 2013/14 u kojoj je Liverpul bio baš blizu osvajanja Premijer lige, međutim Stiven Džerard se okliznuo protiv Čelsija i "pogurao" Mančester siti ka tituli.

Pre toga bili su u zaista sjajnoj formi, igrali su vrlo lep fudbal kod Brendana Rodžersa, sadašnjeg trenera Lestera, a možda kruna te sezone bio je meč protiv ljutog rivala kome su "pokazali gde im je mesto" po odlasku Aleksa Fergusona.

Dejvid Mojes je užasno vodio ekipu koja je bila nemoćna protiv Liverpula - za koji čak ne možemo da kažemo ni da je imao toliko jak tim.

Istina, Stiven Džerard i Luis Suarez su bili na vrhuncu forme, međutim bilo je fudbalera koji nisu bili "suv kvalitet", poput levog beka Džona Flanagana, a zanimljivo je da je Englez na meču protiv Mančester junajteda proglašen i za igrača utakmice!

Bez obzira na to što je "Stivi Dži" postigao dva pogotka, ili što je Suarez "masakrirao" Džonsa i postigao gol, kao i to što je Sterling izborio crveni karton Vidića - niko nije bio bolji od Flanagana.

Mančester junajted - Liverpul (sport)
Izvor: YouTube/Jesse Thompson


Tada veliki talenat Liverpula "urnisao" je Huana Matu, koji nikako nije mogao da ga prođe, dok se ni Rafael nije naročito proslavio u direktnom duelu sa bekom "resa" čija je karijera od tada nažalost krenula silaznom putanjom...

Lokalni momak iz Liverpula, koji je interesantno rođen 1. januara 1993. godine, imao je velikih problema sa povredama, tako da je po okončanju pomenute sezone 2013/14 u kojoj se "probio", odigrao još samo devet mečeva za Liverpul u iduće tri godine, a trenutno nastupa za Rendžers kod svog nekadašnjeg saigrača Stivena Džerarda.

Imao je i problema sa zakonom pošto je uhapšen nakon napada na svoju devojku Rejčel Vol, zbog čega je godinu dana morao da se bavi društveno-korisnim radom...

Nikada više u životu nije ponovio partiju kao protiv Mančester junajteda, posle koje je čak prozvan "skauzerski Kafu", međutim ispostavilo se da je takav meč bio samo izuzetak, a ne pravilo za njegovu karijeru.

Liverpul je nekoliko godina kasnije dočekao beka iz svoje škole (Trent Aleksander-Arnold) koji će postati heroj navijača, ali pamtiće se i jedan "herojski nastup" Džona Flanagana.

Barselona - Liverpul (sport)
Izvor: YouTube