Fudbal

Seksi doktorka objasnila zašto su fudbaleri lak plijen za koronu!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Nekadašnja ljekarka Čelsija tvrdi da igrači zbog napora, prije svega iscrpljujućih treninga i velikog broja utakmica, gube imunitet i postaju lake žrtve virusa

Izvor: Printsccreen, youtube

Poslednjih dana raste broj oboljelih među sportistima, a posebno su osjetljivi fudbaleri, piše Kurir. Nekadašnja seksi ljekarka Čelsija, Eva Karneiro, objasnila je zašto se veliki broj fudbalera zarazio koronavirusom.

Lijepa ljekarka iz Gibraltara radila je u Čelsiju šest godina, a sada je doktor sporta i šef odjeljenja u jednoj bolnici u Londonu.

Fudbaleri češće obolijevaju od virusa i infekcija gornjeg respiratornog trakta, jer je problem u naporu, odnosno fizičkoj aktivnosti. Tijelo se izlaže velikim naporima i nema vremena da se oporavi. Posle utakmice slijede treninzi koji prave novi problem tijelu. Kada igrate svaka 72 sata, vi postepeno iscrpljujete sve rezerve, zato na kraju sezone fudbaleri djeluju isceđeno. Postepeno gubite imunitet, stvara se hronični umor”, kazala je Karneirova.

Ona dalje navodi da je život fudbalera kao grupe specifičan, odnosno da se ne može porediti sa bilo kojom drugom zajednicom u društvu.

Teško ih je i sada ubijediti da grljenje i rukovanje jeste opasno, jer tu se rađa posebna vrsta odnosa i zajedništva u timu. Moraju da ih nadziru, teško ih je ubijediti da budu u samoizolaciji jer nisu navikli da im se naređuje van terena”, istakla je Eva i dodala.

Ona je dodala da je ovo je jedinstvena situacija, nikada nije viđena u fudbalu.

Ovdje se ne radi o pojedinačnim slučajevima, već mora da se poradi na kolektivnoj svesti igrača. A to nije nimalo lako”, zaključila je Karneiro.

Tagovi