Fudbal

Auuu! Solskjer "opleo" po Murinju: Mnogo sam morao da menjam u Junajtedu!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Menadžer "crvenih đavola" Ole Gunar Solskjer smatra da je morao da napravi mnoge promene u igri tima nakon što je seo na klupu posle Portugalca

Izvor: Gulliver/Getty images, Stu Forster

Mančester junajted trebalo je da gostuje Totenhemu u Premijer ligi u nedelju, ali je taj duel otkazan, kao i svi mečevi u Engleskoj do 4. aprila zbog pandemije korona virusa.

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer je u prethodnom međusobnom dvoboju sa Totenhemom odbacio komentare Žozea Murinja da je Junajted lošiji ove sezone nego dok je portugalski stručnjak bio menadžer.

"Radije ne bih govorio o drugim timovima i menadžerimaa", rekao je Norvežanin, koji je u decembru 2018. godine preuzeo ekipu od Murinja.

Tada je tvrdio da je "pravi čovek za posao" jer je odgojen upravo na "Old Trafordu", ali je sada "promenio ploču pa je u izjavi za "Dejli Mejl" podvukao da su promene "Murinjove igre" bile neophodne.

"Osetio sam da treba mnogo toga da promenim. Potpisali smo četvoricu igrača i izgubili dosta, a promovisali iznutra, mnogo mladih. Ne znam koliko dramatične su bile te promene. Mislim da nije dramatično za ekipu i one koji su bili ovde. Bili su nam potrebni određeni delovi u slagalici i oni su uspeli. Ne radi se samo o taktici, već o igračima. Imam sjajan stručni štab. Imam filozofiju za koju mislim da je dostojna ovog kluba. Ja sam 'crveni' i mislim da znam šta treba ovom klubu. Verujem da napredujemo i da smo na putu kojim Junajted mora da ide. U različitim klubovima postoje različite kulture i različiti načini postupanja, i ja verujem u način na koji to sada radimo u Mančesteru. Ne verujem u sve što smo radili pre, ali trenutno verujem u ono što činimo. Mislim da sam pravi čovek, ali neću sedeti ovde i razgovarati o tome. Dokaz je rezultat na kraju dana", jasno je poručio Solskjer.

U prvom međusobnom duelu, Solskjer je bio uspešniji od Murinja na "Old Trafordu" rezultatom 2:1, pogocima Markusa Rašforda, dok je strelac za londonski tim bio Dele Ali.

Totenhamova sezona krenula je za lošije s Murinjom, koji je trenutno bez pobede u poslednjih šest utakmica. Navijači Junajteda prepoznaće buku koju u javnosti pravi portugalski trener zbog kukanja kako nema napadače zbog odsustva Harija Kejna i Son Hong-Mina.

Murinjo se dok je sedeo na klupi Junajteda takođe žalio na istu stvar - nedostajalu su mu tada Pol Pogba i Markus Rašford. Norvežanin to ne želi da radi.

"Aha, ali ne govorim o njima dvojici, zar ne? Želim da se fokusiram na one igrače koji mogu da igraju. Takve situacije su šansa da se novi igrači bore za mesto u ekipi. To je deo fudbala ako imate povređene igrače. Uspeli smo dosta da uradimo i bez nekih najboljih fudbalera ove sezone".

Junajted trenutno ima tri boda manje od Čelsija koji je na četvrtom mestu, odnosno poziciji koja vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Tagovi