Fudbal

ZABRANJENA publika i na srpskim stadionima: Zvezda slavi u tišini!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Odlukom srpske vlade, zabranjeno je prisustvo gledalaca na utakmicama Superlige zbog pandemije virusa korona.

Izvor: MN Press

Iako će utakmice Superlige predstojećeg vikenda biti odigrane prema planu, ni na jednoj neće biti publike.

Tu odluku donijela je vlada, a saopštila je premijerka Ana Brnabić. Ona je objasnila da je to bila njena molba, koja će se najviše citati utakmice na kojoj je bila očekivana najveća posjeta, Crvena zvezda - Napredak.

Šampion Srbije pozivao je danima navijače da dođu na stadion i da učestvuju u proslavi klupskog rođendana, ali će taj meč ipak proteći u tišini, zbog globalne pandemije korona virusa.

"Moja molba i u konsultaciji s stručnjacima je bila da, ipak, ne dozvolimo publiku na fudbalskim utakmicama. Svi su se složili i danas ćemo na sednici vlade donijeti odluku da zabranjujemo publiku na fudbalskim utakmicama", rekla je Brnabić novinarima nakon sastanka sa stručnjacima.

Premijerka je rekla da je stav stručnjaka da je to više psihološko važno, nego što ima nekog stručnog opravdanja, budući da su fudbalske utakmice manifestacije na otvorenom, ali će, kaže, vlada, ipak donijeti odluku o utakmicama bez publike.

Brnabić je navela da je po pitanju prisustva publike na fudbalskim utakmicama različita odluka donošena od zemlje do zemlje.

Ona je dodala da je u nekim zemljama dozvoljeno prisustvo publike na mečevima, ali da u tom slučaju postoje posebne mjere kojih se publika pridržava, poput onih da je prodaja karata samo elektronska, da je svako drugo mjesto popunjeno...

U subotu će biti odigrani ovi mečevi:

TSC - Radnik 14
Voždiovac - Partizan 15.30
Javor - Čukarički 16
Mladost - Inđija 16
Radnički - Mačva 16
Spartak - Vojvodina 16
Crvena zvezda - Napredak 18
Proleter - Rad 18.