STOP!

UEFA obustavila SVE!

Autor Nikola Janković Izvor mondo.rs

I Liga šampiona i Liga Evrope. Ni utakmice, ni žrijebovi.

Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Reagovala je i UEFA.

Sve utakmice Lige šampiona i Lige Evrope, kao i najavljeni žrijebovi za četvrtfinala, odloženi su do daljeg odlukom čelnih ljudi evropske "kuće fudbala".

Razlog?

Jasno je - koronavirus.

Sledeće nedelje trebalo je da bude dovršena osmina finala utakmicama u Torinu, Minhenu, Barseloni i Mančesteru, kao jedinom gradu u kom nije bila donijeta odluka o zabrani ulaska publike na stadione.

U međuvremenu, ispostavilo se da je Danijele Rugani jedan od fudbalera sa dijagnostikovanim virusom, zbog čega je kompletan tim Juventusa smješten u karantin, a isto se dogodilo i igračima Real Madrida posle vesti o odlasku Treja Tompkinsa na liječenje.


Mjera se odnosi i na UEFA ligu šampiona za mlade fudbalere

Navijači Atalante, Lajpciga, Pari sen Žermena i Atletiko Madrida sa nestrpljenjem su čekali 20. mart i zakazane žrijebove za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona, ali i Lige Evrope, u kojoj je takmičenje obustavljeno pred revanš mečeve osmine finala naredne nedelje - s tim da dva para (Inter - Hetafe, Sevilja - Roma) nisu odigrala ni prve utakmice u četvrtak uveče.

Iz šturog saopštenja na sajtu UEFA ne nagovještava se koliko će pauza trajati, a još manje kako bi sezone mogle da budu završene ukoliko suspenzija takmičenja potraje, ali su iz Niona podsjetili da su uveliko zakazali sveevropsku fudbalsku konferenciju za naredni utorak, kada će razgovorima prisustvovati čelnici svih 55 saveza članica, asocijacije evropskih klubova i liga, kao i predstavnici udruženja FIFpro.

Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

U Ligi Evrope i dalje se takmiči 16 klubova: Bašakšehir - Kopenhagen (1:0), Olimpijakos - Vulverhempton (1:1), Rendžers - Leverkuzen (1:3), Volfsburg - Šahtjor (1:2), Inter - Hetafe (nije odigrano), Sevilja - Roma (nije odigrano), Ajntraht - Bazel (0:3) i LASK - Mančester junajted (0:5).




U Nionu odlučivaće se i o baražu za plasman na EURO 2020, ali i samom finalnom turniru zakazanom za period od 12. juna do 12. jula ove godine u 12 gradova širom kontinenta.

U ovom trenutku, MONDO je pisao o tome, izvjesnije je da utakmica Norveška - Srbija zakazana za 26. mart u Oslu neće biti odigrana.

Izvor: Guliver, Julian Finney/Getty Images Europe


Revanš mečevi osmine finala Lige šampiona:

odigrano


Valensija - Atalanta 3:4 (1:2), prvi meč 1:4
Lajpcig - Totenhem 3:0 (2:0), prvi meč 1:0
Pari sen Žermen - Borusija Dortmund 2:0 (2:0), prvi meč 1:2
Liverpul - Atletiko Madrid 2:3, 1:0 (1:0), prvi meč 0:1

neodigrano

Juventus - Lion (21.00), prvi meč 0:1
Mančester siti - Real Madrid (21.00), prvi meč 2:1
Bajern Minhen - Čelsi (21.00), prvi meč 3:0
Barselona - Napoli (21.00), prvi meč 1:1

Sve što znamo o virusu korona:

Izvor: MN Press


- Pojavio se u kineskom gradu Vuhan u decembru 2019. Osnovni simptomi su groznica, umor i suv kašalj. Trenutno najugroženija zemlja je Italija, a uz nju i Kina, Iran i Južna Koreja;

- Do 12. marta potvrđeno je 130.000 slučajeva u više od 120 zemalja i teritorija. Od bolesti se oporavilo 68.000 oboljelih, a više od 4.900 je preminulo;

- Za sada su otkazani teniski turniri Indijan Vels i Majami open, a zaustavljena je NBA liga, Evroliga, brojne nacionalne lige u fudbalu (Italija, Španija, Francuska, Portugal, Holandija);

- UEFA je stopirala Ligu šampiona i Ligu Evrope, COMNEBOL zaustavio Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikanu, Premijer liga će biti igrana uobičajeno, Bundes bez navijača;

- ABA liga je otkazana do daljeg


- Prvi poznati sportisti koji su oboljeli su igrač Juventusa Danijele Rugani, košarkaši Jute Rudi Gober i Donovan Mičel, kao i košarkaš Reala Trej Tompkins. Sa korona virusom bori se i menadžer Arsenala, Mikael Arteta;

Tagovi