Fudbal

KRAJ Bundesa u ponedeljak - bez šampiona i ispadanja?!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Nemačko prvenstvo moglo bi da bude završeno, a ne pauzirano. Evo šta o tome kaže sekretar tamošnjeg saveza.

Izvor: MARTIN MEISSNER/AP, Tanjug

Pandemija virusa korona zahvatila je ceo svet i posle Kine primorala i evropske zemlje i Ameriku da otkazuje utakmice i takmičenja najpopularnijih sportova.

Stala je NBA liga, stala je (bar privremeno) Liga šampiona, stala je i Evroliga, a stao je i niz nacionalnih liga.

S obzirom na to da još nije reagovala Bundes liga, veliku pažnju su izazvale glasine koje su se u četvrtak pojavile u nemačkim medijima. Prema njima, nemačko prvenstvo moglo bi da bude završeno u ponedeljak, bez proglašenja šampiona za ovu sezonu, kao i bez timova koji bi ispali u "Cvajtu".

U toj varijanti, Bundes bi sledeće sezone bio odigran sa 22 tima, od kojih bi pet bilo eliminisano na kraju takmičarske 2020/21.

Sve to su i dalje samo nagađanja, a generalni sekretar Fudbalskog saveza Nemačke Fridrih Kurtijus dao je izjavu ovim povodom.

"U ovom trenutku niko ne može da predvidi koliko će teške posledice virus korona ostaviti na fudbal. Moramo da se suočimo sa svim scenarijima da bismo bili spremni, za slučaj da takmičenje bude prekinuto, a sezona čak i završena prerano. Naravno, cilj ostaje da završimo sezonu na regularan sportski način", napisao je on, a preneo "Kiker".


Dok se utakmice otkazuju, a fudbaleri odlaze u karantin zbog virusa, i dalje je teško predvideti kako će se dalje odvijati situacija povodom pandemije.

Tagovi