Fudbal

"Čolo" je veliki u pobedi: Ovo nije bilo fer prema Liverpulu...

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Trener Atletiko Madrida će sigurno pobrati simpatije na Ostrvu.

LIVERPOOL, ENGLAND - MARCH 11: Diego Simeone, Manager of Atletico Madrid celebrates after they score their second goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg match between Liverpool FC and Atletico Madrid at Anfield on March 11, 2020 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Izvor: Guliver/Getty images/Julian Finney, Julian Finney/Getty Images Europe

Atletiko Madrid obožava uloge autsajdera i ponovo su to pretvorili u svoju korist.

Oni su uspeli da izdrže na "Enfildu" i izbace Liverpul iz Lige šampiona, a Dijego Simeone je posle meča pokazao da je veliki u pobedi.

"Jorgandžije" su uspele da "odvuku" meč osmine finala u produžetke, a potom i da savladaju šampiona Evrope postigavši tri gola u dodatnih 30 minuta fudbala.

Ipak, "Čolo" smatra da to nije bilo u potpunosti fer prema domaćim igračima.

"Danas nije bilo pravedno jer smo imali 30 minuta više da postignemo tri gola u gostima. Liverpul to nije imao. Imali smo 30 minuta više da postignemo gol u gostima, a Liverpul ne. To nije fer", rekao je Simeone.


Liverpul je posle 95 minuta fudbala imao zaostatak od dva gola i samo jedan pogodak bi im bio dovoljan da izbace Liverpul, upravo zbog gola u gostima. Oni su na kraju postigli čak tri.

Njegov kolega Jirgen Klop nije baš tako lako podneo poraz, a vredi napomenuti i da je Liverpul 30 minuta više imao prednost domaćeg terena i pomoć domaće publike...