Fudbal

Cijeli tim Juventusa u karantinu, ISPADAJU iz Lige šampiona!?

Autor Milutin Vujičić

Svi igrači trenirali su jutros, a uveče je potvrđeno da jedan od njih ima korona virus. Jasno je šta to znači za čitav tim...

Izvor: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Juventus je u kasnim večernjim satima zvanično objavio informaciju da je njihov fudbaler Danijele Rugani zaražen korona virusom, što znači da svi koji su bili u kontaktu sa njim idu u "karantin".

To je protokol koga se po zakonu pridržavaju u Italiji, a s obzirom na to da su igrači Juventusa trenirali jutros - to znači da postoji opasnost da su još neki od njih zaraženi, prenosi italijanski portal "Football Italia".

Jasno je da bi to moglo da ima dalekosežne posljedice po Juventus u ovoj takmičarskoj sezoni, a posebno jer ih sledeće nedjelje očekuje revanš Lige šampiona.

"Stara dama" je u prvoj utakmici u Lionu izgubila 1:0, a prethodnih dana najviše se većalo o tome gdje će se utakmica zbog epidemije korona virusa uopšte igrati. Opcija je bila pred praznim tribinama u Torinu, ali se razmatralo i o neutralnoj lokaciji.

S obzirom na to da čitavom timu Juventusa slijedi karantin, jasno je da utakmica neće biti odigrana u predviđeno vrijeme, a možda neće uopšte!

U ovom trenutku ne djeluje kao nerealna opcija da se Juventus ne pojavi u revanšu.

Naravno, taj scenario će se desiti ako se UEFA takmičenja ne prekinu zbog korona virusa, ali i u ovakvim trenucima potrebno je podsjetiti da je ipak zdravlje svih na prvom mjestu. Iako pomalo deluje budalasto kada se to mora govoriti...