Fudbal

Dmitroviću kroz noge za skok u Ligu šampiona: Biće ludo u Primeri

Autor Vladimir Sukdolak

Ekipa iz San Sebastijana pobedila u gostima Eibar i izbila na četvrto mesto tabele.

Izvor: JUAN MANUEL SERRANO ARCE/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

...3. Sevilja 47, 4. Real Sosijedad 46, 5. Hetafe 46, 6, Atletiko Madrid 45, 7. Valensija 42....

Već Viljareal i Granada imaju samo minimalne, praktično teoretske šanse da se popunu do četvrtog mesta, na kojem je od večeras ekipa iz San Sebastijana.


Kakva sezona za Real Sosijedad!

Doduše, još ništa nije završeno, ali iz martovske perspektive na Anoeti deluje sjajno. Plavo-beli su trenutno na mestu koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone, a za nešto više od mesec dana pokušaće da osvoje prvi trofej još 1987. godine. Tačno 33 godine je prošlo kada je Sosijedad bio najbolji u Kupu kralja, a jedna manje od kada je igrao poslednje finale. Ako 18. aprila pobedi u Sevilji najvećeg rivala – Atletik Bilbao, upisaće treći kup u svojoj istoriji.

No, vratimo se Primeri...

U odloženom meču 24. kola Real Sosijedad je bio bolji od Eibara u gostima – 2:1 (1:0). Tragičari su Fabijan Oreljana i Marko Dmitrović. Čileanac je promašio penal, a Srbin prmio gol kroz noge!

Ipak, Dmitrovića su saigrači ostavili na cedilu, pošto su prethodno dozvolili Vilijanu Hozeu da u 75. minutu ostane potpuno sam na 16 metara i da bira gde će da šutira, a on se odlučio tamo gde se golman Eibara najmanje nadao.

Na utakmici su viđena tri penala. Prvi je dosuđen za Real Sosijedad u 16. minutu i njega je realizovao Mikel Ojarzabal, drugo za Eibar dosuđen je u 90, kada je precizan bio Čarles, za razliku od Oreljane koga je vrlo lepo "pročitao" u 29. Remiro.

Utakmica je zbog širenja koronavirusa igrana bez prisustva publike.

Tagovi