Fudbal

Verner priznao da razmišlja o prelasku u Liverpul, Siti ili Junajted!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Napadač RB Lajpciga Timo Verner potvrdio je da razmišlja o transferu u englesku Premijer ligu, pomenuvši tri kluba - Liverpul, Mančester junajted i Mančester siti, kao potencijalne nove poslodavce.

Izvor: Guliver/Getty Images/Lukas Schulze/Stringer

Brojni klubovi Premiješipa bi rado doveli 24-godišnjeg napadača, koji je ove sezone u svim takmičenjima postigao 27 golova i 11 asistencija, ali sudeći prema tvrdnjama medija na Ostrvu, najbliži je prelasku u Liverpul.

Verner je očigledno svestan svih spekulacija, pa je uoči utakmice sa londonskim Totenhemom u Ligi šampiona, priznao da nije siguran da li će napustiti nemački klub, niti gde bi voleo da nastavi karijeru.

"U ovom trenutku u profesionalnom fudbalu postoje dve opcije. Prvo je da budem deo tima poput Liverpula ili Mančester sitija. Oni imaju dobru takmičarsku ekipu sa sjajnim trenerima (Jirgen Klop i Pep Gvardiola). Ali pitanje je da li bih želio u takve timove jer imaju žestoku konkurenciju. To je ono o čemu morate da razmišljate", izjavio je Verner, a preneli engleski mediji.

Ako ćemo da čitamo između redova, napadač RB Lajpciga se brine oko eventualne minutaže na "Enfildu", jer bi Nemca dolaskom u Liverpul očekivala žestoka "bitka" za mesto u napadu sa Mohamedom Salahom, Sadiom Maneom i Robertom Firminom.

Zato mu se dopada i ideja da ode u neku sredinu, koja je u fazi obnove poput kluba sa Old Traforda.

"Druga opcija su ekipe kojima trebaju neke velike promene, jer su ranije osvajale brojne trofeje, ali više nisu na najvišem nivou. Po meni, jedan od takvih timova je Mančester junajted. Zato u ovom trenutku karijere moram da se zapitam da li želim da budem deo takvog tima, da stvorim nešto novo ili da ostanem u svojoj ekipi i probam da napravim nešto sjajno?".

Engleski mediji su na osnovu ovih izjava zaključili da ni sam Verner nema pojma šta u stvari želi i u kom pravcu će se kretati njegova karijera. Sigurno je jedino da nam se bliži letnji prelazni rok i sve spekulacije koje donosi sa sobom.

Tagovi