Fudbal

Barsa ima 6.000.000 razloga da ne igra pred praznim "Nou Kampom"

Autori mondo.me Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Predsednik katalonskog velikana je govorio o utakmici sa Napolijem.

Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Fudbal širom Evrope ima sve više problema oko epidemije koronavirusa koja je zahvatila kontinent, a sada je i UEFA pred važnim odlukama. Pojedini mečevi Lige šampiona i Lige Evrope će se igrati pred praznim tribinama, dok se za neke još čeka konačna odluka.

Jedan od tih mečeva je onaj između Barselone i Napolija, a domaćina bi takva odluka mogla skupo da košta!

Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu govorio je za medije u Kataloniji o finansijskim posledicama koje bi njegov klub osetio ukoliko na kraju bude doneta odluka da meč protiv Napolija bude igran na praznom "Nou Kampu".

Mečevi španskih liga Primere i Segunde igraće se bez prisustva publike u naredne dve sedmice, a Bartomeu je govorio i o revanšu osmine finala Lige šampiona.

Barselona bi igranjem pred praznim "Nou Kampom" u tom slučaju izgubila oko 6.000.000 evra!

"Naravno da bi tu bio i finansijski gubitak. Ne samo za Barselonu, već i za svaki klub koji bi morao da igra pred praznim tribinama. To je problem svih i novac je sekundarni faktor. Zdravlje je na prvom mestu", rekao je Bartomeu za "Sirkulo Ekuestre de Barselona".

"Naravno da postoji žaljenje jer ovo utiče na članove kluba, navijače i fudbalski svet. Ali trenutno smo u jedinstvenoj situaciji", prenela je "Marka".

Meč Barselona - Napoli zakazan je za 18. mart, a prvi meč u Italiji završen je rezultatom 1:1.

Tagovi