KRITIKE

"Doveli ste YouTube fudbalera, hoda kao starac!"

Autor Milutin Vujičić

Najskuplje pojačanje pod rafalnom paljbom kritičara...

Izvor: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images

Najskuplje pojačanje u istoriji Totenhema, čak 65 miliona funti plaćeni Tangi Ndombele (23), osetio je na svojoj koži šta to znači kada vas Žoze Murinjo "uzme na zub".

Novi menadžer Spursa žestoko je kritikovao, naravno javno, mladog Francuza koga je doveo njegov prethodnik Poketino. Murinjo je najviše zamerio Ndombeleu što zbog njegovog nezalaganja nisu imali "vezni red" u remiju protiv Barnlija, poručivši mu da je vreme da se uozbilji i ugleda na neke od njegovih saigrača, zbog čega se digla prašina na Ostrvu.

Bilo je mnogo onih koji su stali na stranu Ndombelea, prisetivši se igrača koje je Murinjo isto tako javno prozivao, poput Šoa ili Marsijala, ali ima onih i koji "drže stranu" Portugalcu.

Nekadašnji kapiten Liverpula, sada komentator, Džejmi Karager - bio je baš surov.

"Postoji razlika između velikog igrača i velikog talenta. Ndombele deluje kao YouTube fudbaler. Samo kada nekoga svaki dan vidite na treninzima znate kakav je zaista igrač. Siguran sam da bi sve impresionrao na YouTube, ali kada ga gledate ovako - vidite da to nije dovoljno za novac koji je Totenhem platio za njega", kazao je Džejmi Karager koji je prikazao i snimke na kojima se vidi lenjojst Tangija Ndombelea.

Karager je kazao da je Murinjo u pravu što ga kritikuje pošto nije pokazao zainteresovanost za loptu kada nije u posedu igrača Totenhema.

Izvor: Tanjug, Jens Meyer/AP


"Deluje kao da samo hoda po terenu dok lopta ne dođe do njega, a čini se da voli i da govori ljudima šta da rade. Pogledajte ga, deluje mi kao oni klinci kada igraju ispred škole, ali samo kada im lopta stigne u noge", kazao je Karager koji se nije zaustavio na tome...

"Ili ne može da trči - ili neće. Deluje kao Jaja Ture, džogira, šeta po terenu kao starac", objasnio je Karager i dodao da je jasno da ga Murinjo ne voli jer je lenj.

Tangi Ndombele je stigao iz Liona u kom je briljirao prošle sezone, dok je od dolaska u London odigrao 27 mečeva i zabeležio dva gola i četiri asistencije.

Zanimljivo, čak dve je upisao na utakmici protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona.

Tagovi