Fudbal

Pre 15 godina prodao ONU fintu Čelsiju, ali policiju ne može da prevari!

Autor Milutin Vujičić

Priča o lažnom pasošu nije ubedila Paragvajce koji veruju da je iza čitave priče nešto veće.

Izvor: Guliver/Getty images

Nekadašnji osvajač Zlatne lopte, legendarni fudbaler Ronaldinjo, uhapšen je prošle sedmice u Paragvaju zbog toga što je kod sebe imao lažni pasoš ove zemlje!

Zajedno sa bratom Robertom, priveden je po sletanju u Asunsion, a kako prenose brazilski mediji - to nije sve. Ronaldinjo bi mogao bi da se nađe u većem problemu od optužbi za posedovanje lažnog pasoša, zbog kojih je već tri dana u pritvoru u Paragvaju!

Naime, istražni organi veruju da to nije sve, posebno jer Ronaldinju nije bio ni potreban pasoš da bi prešao u Paragvaj, pa se dodaje da u cejoj priči možda postoji još "kriminalnih radnji".

"Brazilac koji ima paragvajska dokumenta može da bude učesnik u nekim poslovima u zemlji, koje ne bi mogao da obavlja da nema državljanstvo Paragvaja. Ko je dao državljanstvo, zbog čega, zašto se tvrdi da je pasoš poklon, ko je poklonio pasoš... Mnogo je pitanja, a postoje indikacije da je sve ovo povezano sa drugim kriminalnim radnjama. To se istražuje", kazao je tužilac Osmar Legal u razgovoru za brazilski portal "Globoesporte.com".

Ronaldinjo, koga je policijajac po hapšenju zamolio za "selfi", bio je ocenjen kao "žrtva" prevare i donesena je odluka da se pusti na slobodu, ali je to preinačeno.

Sud je odbacio taj predlog i odredio i zadržavanje u pritvoru, dok se slučaj na ispita.

Zanimljivo je da je na današnji dan pre tačno 15 godina Ronaldinjo postigao čuveni gol protiv Čelsija u Ligi šampiona, ali da je deceniju i po njegov život "skliznuo" u drugom pravcu.

Tagovi