Fudbal

Bajern i Liverpul ga zovu, on obara rekorde stare 50 GODINA!

Autor modno.me Izvor mondo.ba

Kai Haverc je vodećim golom protiv tima iz Frankfurta ispisao istoriju.

Izvor: Lars Baron/Bongarts

Bajer iz Leverkuzena danas je na Baj Areni praktično rutinski odradio posao u duelu sa Ajntrahtom, koji se u Frankfurt vraća uz četiri lopte u mreži.

Strelac jednog od golova bio je Kai Haverc, ''dete Bajera'', koji je svom učinku dodao i jednu asistenciju. Zahvaljujući pogotku, kojim su ''farmaceuti'' načeli rivala, ušao je u istoriju Bundeslige! On je najmlađi strelac 30 golova u Bundesligi!

Danas, kada je ostvario taj poduhvat, Haverc ima 20 godina i 270 dana, te je za 15 dana nadmašio rekord legendarnog napadača Klausa Fišera iz 1970. godine!

Bivšem napadaču Minhena 1860, Šalkea, Kelna i Bohuma to je pošlo za rukom u dresu tima iz Gelzenkirhena, a do danas nijedan fudbaler, sve do pojave sjajnog Haverca, nije uspeo da sruši njegov rekord, koji je tako na snazi bio pola veka!

Brazilac Paulinjo je postao prvi igrač Bajera koji je na debitantskom meču kao starter postigao dva gola.

Haverc je, rekli smo, član Bajera od malih nogu, a u svojoj premijernoj sezoni u dresu ovog tima (16/17) postigao je četiri gola na 24 utakmice.

Naredne sezone, na 30 utakmice se u strelce upisao tri puta, dok je u prošloj takmičarskoj sezoni metu pogodio – čak 17 puta na 34 meča.

Kad je u pitanju tekuća sezona, trenutno je na šest, ali smo sigurni da će biti još pogodaka ovog čuda od deteta.

Za usluge mladog fudbalera ranije
su već pokazivali interesovanje najbolji evropski timovi. Tako ga već dugo juri Bajern Minhen, koji skuplja sve najbolje iz Nemačke. Ovaj momak to jeste.

Interesantan je i Jirgenu Klopu, koji bi voleo da ga vidi u redovima Liveprula. Priča se da je on jedna od najvećih želja za naredno leto, kada bi Nemac na enfildu mogao da počne za remontom tima koji poslednjih godina beleži sjajne rezultate.

Do potencijalnog transfera, Kai ispisuje istoriju Bundeslige. Ne ide mu loše za sada!