Fudbal

Ne krije da je bio u Španiji, da li zbog pregovora sa Realom?

Autor Jovan Terzić Izvor mondo.rs

"Mundo Deportivo" piše da uprkos tome što Zidan beleži dobre rezultate sa Madriđanima, klub drži na oku Maurisija Poketina.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Bio je 19. novembar 2019. kada je Maurisio Poketino dobio otkaz u Totenhemu.

Argentinac od tada nema posao, a dovođen je u vezu sa Bajern Minhenom, Atletiko Madridom, Barselonom, sada i - Real Madridom!

Španski "Mundo Deportivo" piše da je 48-godišnji stručnjak na oku "kraljevskog kluba" bez obzira na to što Zinedin Zidan nema loše rezultate.

Real je pobedio Baraselonu 2:0 u "El klasiku", prvi je na tabeli Primere sa bodom više od najvećeg rivala, ali je u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona izgubio od Mančester sitija kod kuće 1:2.

Jasno je da je klubu kao što je Real najbitnije elitno evropsko takmičenje, ali i dominacija u Španiji, a ne neizvesna trka sa Barselonom, pa neće biti iznenađenje ukoliko Zidan bez obzira na eventualnu titulu bude smenjen po završetku sezone

Imajući u vidu Poketinov plasman u finale Lige šampiona sa Totenhemom prošle sezone, kao i to da je slobodan na tržištu, Argentinac se nameće kao odlično rešenje po Madriđane.

Nedavno je izjavio da bi se rado vratio u Premijer ligu, ali i da je bio u Španiji.

Da li samo turistički, videćemo...

Tagovi