Fudbal

Azar je operisan i sada kreće bitka za EURO 2020

Autor Mirjana Šegan

Fudbaler Real Madrida obavio je hirurški zahvat u Dalasu

Izvor: Guliver, Angel Martinez/Getty Images Europe

Eden Azar podvrgnut je operaciji u Dalasu, a Real Madrid saopštio je da je hirurški zahvat protekao po planu.

"Eden će sada ostati pod nadzorom klupskih lekara koji će ga pratiti pre nego što započne proces rehabilitacije", naveo je "kraljevski klub" u saopštenju.

Azar ove sezone ima mnogo problema sa zglobom. Prva povreda odvojila ga je tri meseca od terena, a onda je zaradio frakturu u porazu Reala od Levantea krajem februara zbog čega je odlučeno da bude upućen na operaciju u Dalas, u kliniku koja ima pozitivna iskustva i uspešnost lečenja sličnih povreda NBA igrača.

Belgijanac je pre odlska "pod nož" iskoristio priliku da prisustvuje utakmici Dalas Maveriksa i upozna Luku Dončića.

Predviđeno je da se Azar narednih dana vrati u prestonicu Španije gde će započeti oporavak.

Prema prvim prognozama on bi trebalo da se vrati na teren pre kraja sezone u Primeri, a tome se nada i selektor Belgije Roberto Martinez, koji bi želeo da računa na njega za EURO 2020, od 12. juna do 12. jula.

"U poslednjih osam godina Eden je propustio veoma malo utakimica. Uveren sam da će se ovog leta vratiti pred poslednji meč u španskom šampionatu i biti važan igrač za Real Madrid", naveo je Martinez.

Azar, koji je letos stigao na Santjago Bernabeu u transferu vrednom 100.000.000 evra, do sada je postigao samo jedan gol u Primeri na 10 odigranih mečeva.

Tagovi