Fudbal

De Rosi se vraća u Romu - da zameni oca!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Senior završava misiju koja traje već 27 godina.

Izvor: Guliver/Getty images/Paolo Bruno

Nekadašnji kapiten Rome, Danijele De Rosi, mogao bi da se vrati u tabor "vučice", ali ne na teren, već na klupu!

Naime, očekuje se da doskorašnji vezista nasledi svog oca Alberta, koji je već punih 27 godina trener u "Trigoriji", gde je ostvario brojne uspehe sa Rominom "primaverom" (omladinski tim).

Alberto će ostati u rimskom klubu, ali kao supervizor omladinskog sektora, piše "Korijere delo Sport".

Mlađi De Rosi, koji je krajem prošle godine takođe povezivan sa poslom u omladinskom timu, nedavno je odlučio da okonča igračku karijeru, nakon što je kratko nastupao za Boku Juniors, posle odlaska sa rimskog "Olimpika".

Danijele bi trebalo da se priključi omladincima "vučice", a u radu bi mu pomagali Morgan De Sanktis, koji je uključen u rad sa golmanima i u prvom timu, te nekadašnji fudbaler i trener Rome, Antonio Konte.

Danijele De Rosi dres Rome nosio je od 2001. do 2019. godine.

Upravljačka struktura Rome trebalo bi da bude promenjena uskoro, pa će aktuelnog vlasnika kluba Džejmsa Palotu zameniti Den Fridkin.

Takva odluka doneće brojne promene u klubu, a mediji na Apeninima uvereni su da će legende kluba, poput De Rosija, a prvenstveno Frančeska Totija, biti vraćene u klub.

Izvor: Guliver/GettyImages/Marco Luzzani/Stringer

Ranije je Alberto De Rosi imao ponude da preuzme i seniorski tim Rome, ali je on to u dva navrata odbio, objasnivši da nije želio da bude trenen sinu Danijeleu, koji je tada bio član prvog tima rimskog kluba.

Sada se otvara mogućnost da otac i sin rade zajedno u omladinskom pogonu.

Tagovi