Fudbal

Da li je Islamović igrač za Crnu Goru?

Napadač Rozenborga Dino Islamović bi mogao da zaigra za “hrabre sokole”, navodno je FSCG već razgovarao sa 26-godišnjim centarforom

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Fudbalski savez Crne Gore neće odustati od novih reprezentativaca sa strane, a novi napadač “hrabrih sokola” bi mogao da postane Dino Islamović iz Rozenborga.

Tu informaciju je plasirala Arena…

Dvadesetšestogodišnji ofanzivac je igrao za mlađe selekcije Švedske, zemlje u kojoj je rođen, s tim što ima crnogorske korijene. Islamović je prihvatio poziv čelnika FSCG, a u međuvremenu je pokrenuta procedura da dobije naš pasoš.

Riječ je o momku čiji je talenat svojevremeno prepoznao Fulam u koji je stigao iz Malmea, mada je u engleskom klubu nastupao samo za tim sastavljen od igrača do 23 godine.

Iz Londona se preselio u holandski Groningen, gdje je za dvije sezone (2014/2015, 2015/2016) odigrao 11 utakmica. Zbog male minutaže vratio se Švedsku, tačnije u Treleborg za koji je postigao osam prvenstvenih golova na 26 mečeva 2017. godine.

Uslijedio je poziv Estersunda u kojem je proveo dvije godine (2018, 2019), upisao 50 nastupa i potpisao 15 pogodaka.

Bila je to preporuka za transfer u norveški Rozenborg koji ga je angažovao 13. decembra 2019. godine, potpisavši ugovor na tri godine.

Čini se da je Islamović blizu Crne Gore, ali je veliko pitanje da li je 190 centimetara visoki napadač uopšte potreban našoj selekciji sada kada je Stevan Jovetić opet onaj stari i kada se Stefan Mugoša isprofilisao u prvog centarfora reprezentacije. A nije baš da je mlad…

Sve u svemu, naredni dani će donijeti odgovor!