Fudbal

“Podgorica predivna, srećan zbog golova, bitan je tim”

Autor mondo.me

Novi napadač Budućnosti Panajotis Moraitis pričao o golovima, razlici u odnosu na Sutjesku, životu u glavnom gradu Crne Gore…

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Tri proljećnje utakmice, četiri gola Budućnosti, a čak tri sa potpisom 23-godišnjeg Grka Panajotisa Moraitisa, zimske akvizicije "plavih".

Snalažljivi napadač je za kratko vrijeme kupio probirljive navijače iz grada pod Goricom, ali ne zbog toga što je postigao po pogodak na svakom meču (Podgorica 1:1, Kom 2:0, Petrovac 1:0), već zbog borbe i požrtvovanja koja nije specifična za špiceve.

Podgorička publika koja ne priznaje ukoliko ne daš sve od sebe je prepoznala vrelu grčku krv tako sličnu nama...

"Počeo sam lijepo, srećan sam što mogu da pomognem timu u svakom momentu", počeo je Moraitis za Dnevne novine ne stavljajući sebe u prvi plan...

"Iskreno, najbitnije mi je da pobjeđujemo. Sve i da ne postižem golove, bio bih srećan, jer mi je učinak tima uvije.


ispred učinka pojedinca. Nadam će da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i pobjedama".

Budućnost je jesenju titulu proslavila sa "plus osam" u odnosu na Sutjesku, a sada je razlika 11 bodova. Mnogi misle da je titula već u Podgorici, ali...

"Imamo lijepu zalihu i ta razlika je sjajna, ali ima još da se igra do kraja sezone. Mi smo profesionalci, svaku utakmicu posmatramo odvojeno i na svakom meču želimo da upišemo tri boda. Na dobrom smo putu i vjerujem da ćemo se na kraju radovati tituli, a nadam se i duploj kruni".

Bivšem mladom reprezentativcu Grčke je period adaptacije pao lako. Čini se kao da je odavno u glavnom gradu Crne Gore, pošto je odmah po dolasku iz Panahaikija našao "kopču" sa prvotimcima "plavih".

"Svi saigrači su super momci i sa svima se lijepo slažem. Stvarno su me odmah prihvatili i svakodnevno mi pomažu. Ako bih morao nekoga da izdvojim onda je to Petar Grbić, koga se još sjećam dok je igrao u Grčkoj. Pomaže mi oko prevoda i generalno šta god mi treba tu je za mene", rekao nam je Moraitis.

Tagovi