Fudbal

Dugo je i potrajao: Igrači Barselone već teraju novog trenera

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Nisu prošla ni dva meseca od njegovog dolaska na "Nou Kamp", a već se javljaju veliki problemi unutar svlačionice. O igri da ne pričamo...

Izvor: Guliver/Getty Images/Alex Caparros

Barselona je početkom godine (konačno) smenila Ernestea Valverdea i na njegovo mesto dovela Kikea Setijena, ali nije se dogodila očekivana magija!

Klub sa "Nou Kampa" i dalje igra promeljivo, nije prihvatio sve principe koje je tražio Setijen, a kola su definitivno krenula nizbrdo posle poraza u "El Klasiku". Real Madrid je bio mnogo bolji rival u nedelju i zasluženo je pobedio Barselonu 2:0, pa se tako pozicionirao na prvo mesto na tabeli.

Očekivano, tada se traži odgovornost trenera. Pre svih Lionel Mesi nije delovao kao Lionel Mesi na "Bernabeuu", a ni izmene koje je vršio Setijen nisu pomogle popravljanju utiska.

Uz to - javljaju se i prvi problemi u svlačionici.

Španski mediji bruje o tome da su fudbaleri Barselone nezadovoljni načinom na koji Setijen vodi utakmice kraj terena, a naročito im smeta njegov pomoćnik Eder Sarabija.

Poznato je da u Španiji često zovu "čitače s usana" kako bi saznali šta treneri i njihovo osoblje govore na klupi, pa je tako utvrđeno da je Sarabija bio vrlo neprijatan tokom meča protiv Real Madrida kada je psovao (blaga reč) Antoana Grizmana i govorio o greškama koje prave igrači.



"Je**te Antoane, dođavola, šutiraj više je**m ti!", govorio je Sarabija koji je za jednog igrača konstantno govorio i da "ne radi šta treba na terenu", ali je nepoznato o kome se radi.

Videćemo kakve će ovo posledice imati po Sarabiju i njegovog nadređenog Setijena, ali je ovo već ko zna koja priča o nezadovoljstvu igrača u Barseloni. Videli smo i sukob sa sporskim direktorom Abidalom, kao i optužbe o "botovima" na društvenim mrežama...

Definitivno je nešto trulo u Barsi!