Fudbal

“Svaki gol mi je drag, navijači su nevjerovatni”

Autor mondo.me

Dvadesettrogodišnji Grk Panajotis Moraitis za zvanični sajt FK Budućnosti pričao o prvim utiscima i golovima

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Panajotis Moraitis, novi napadač Budućnosti, je počeo da se isplaćuje “plavima” - na tri utakmice je postigao tri gola za remi protiv Podgorice (1:1), u trijumfu nad Komom (2:0) i za pobjedu protiv Petrovca (1:0).
Dvadesettrogodišnji Grk je od samog starta pokazao da sportski direktor Budućnosti Zvezdan Milošević nije pogriješio kada ga je doveo u klub iz grčkog drugoligaša Panahaikija, gdje su sarađivali na relaciji trener - igrač.

Prepoznavši njegovu požrtvovanost na terenu, navijači su ga brzo prihvatili kao svog, a na zvaničnoj sajtu FK Budućnost je “osvanuo” intervju sa bivšim mladim reprezentativcem Grčke.
Koji su utisci vezani za klub nakon provedenih nešto više od mjesec dana u njemu?

“Osjećam se fenomenalno u klubu i nadam se da će to potrajati. U klubu su svi veoma profesionalni, tako se i svakodnevno odnose prema obavezama, kako članovi trenerskog osoblja, tako i doktori i fizioterapeuti. Imamo sve uslove potrebne za razvoj na timskom i individualnom nivou, a posvećenost osoblja je tu kao dodatni atribut cjelokupnom procesu”.
Čini se da si se brzo privikao na tim, da li je isto i sa Podgoricom kao tvojim novim domom?

“Podgorica me veoma podsjeća na Grčku, posebno narod. Kultura življenja se čini veoma sličnom. Imao sam prilike posjetiti nekoliko mjesta ovdje i veoma mi se sviđa"

Djeluje kao da si ostvario hemiju na terenu sa saigračima, izdvojićemo Grbića i Božovića koji su ti bili asistenti pri golovima do sada?

“Izgleda nevjerovatno nakon provedenih samo mjesec dana zajedno, ali veoma dobro razumijem njihove ideje na terenu, mada su vjerovatno i oni ti kojima su moje zamisli jasne, što me čini aktivnim na terenu. Cijela ekipa je sastavljena od veoma dobrih i posvećenih
igrača”.

Koje svoje igračke kvalitete smatraš najvrijednijim?

“Izdvojio bih svoj odnos prema sportskim obavezama kao moje najvrijednije oružje”.

Da li si očekivao ovakvu golgetersku statistiku na samom startu i koji ti je najdraži gol u dresu Budućnosti?

“Fenomenalno je što sam bio strijelac na svakom meču do sada. Svi golovi su mi podjednako dragi".

Ukoliko nastaviš u ovom ritmu, očekuješ li zaduženje jos jednog plavo- bijelog dresa, ovog puta reprezentacije Grčke?

“Želim da napredujem svakog dana, a ovdje imam sve uslove za to. Poziv da predstavljam svoju zemlju na tom nivou je poput sna, a snovi su tu da se ostvaruju”.

Djeluje kao da te je podgorička publika brzo zavoljela?

“Navijači su ovdje nevjerovatni, posebno tu mislim na najvatrenije pristalice ovog kluba. Navijanje traje tokom čitave utakmice i zaista smo srećni što ih imamo kao dvanaestog igrača".

Vidjeli smo na utakmici protiv Koma da imaš i dodatnu podršku sa
tribina?

“Jeste (smijeh). U pitanju je moja djevojka kojoj sam i posvetio postignuti gol na toj utakmici".

Koja su tvoja očekivanja od tima i sebe do kraja sezone?

“Očekujem da ćemo ispuniti zacrtane ciljeve i osvojiti dugo sanjanu duplu krunu. Nadam se da ću biti od pomoći saigračima pri ispunjenju tog cilja”, rekao je Moraitis za kraj.

Tagovi