Fudbal

Gvardiola bi da se GRLI, ostali neće da se rukuju!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

"Rukujemo se i ja volim da se grlim. Ne kao Jirgen (Klop), on je majstor u tome. Ali, trudim se", naveo je menadžer Mančester sitija.

Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Utakmice u engleskoj fudbalskoj Premijer ligi igraće se ovog vikenda prema rasporedu, a klubovi prate sva uputstva nadležnih oko epidemije korona virusa.

Zbog širenja koronavirusa odložena su i otkazana brojna takmičenja i olimpijski kvalifikacioni turniri, a u pojedinim zemljama utakmice se igraju bez publike, među kojima i italijanski veliki derbi između Intera i Juventusa.


Menadžer Njukasl junajteda, Stiv Brus, zabranio je svojim fudbalerima da se rukuju posle saveta lekara i rekao da ovog puta, nažalost, neće pružiti ruku dragom kolegi Šonu Dajšu - ni pre, ni posle utakmice zakazane za subotu u 16 časova.

Izvor: Guliver, Mike Hewitt/Getty Images Europe

Novinari koji su prisustvovali konferenciji menadžera Arsenala Mikela Artete su pre ulaska u objekat morali da ispune upitnik o boravištu poslednjih nedelja. Na stadionima su zakačeni posteri, koji obaveštavaju igrače i navijače o uputstvima britanskih zdravstvenih zvaničnika.

Utakmice u Premijer ligi igraće se ovog vikenda, a "svi klubovi će pratiti savete nadležnih i neće postupati jednostrano kao odgovor na epidemiju".

"Zalepljeni smo za televizore, da vidimo šta će se dogoditi. Nadam se da se neće pogoršati situacija u ovoj zemlji", rekao je Brus.

Premijerligaški klubovi su dobili uputstva kao i druge kompanije i mesta na kojima se okuplja veliki broj ljudi, a trenutno ne postoji sugestija da treba preduzeti dodatne mere iako se virus širi.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da se njegov klub ponaša kao da se radi o epidemiji gripa.

"Mi to ozbiljno shvatamo, ali ne možemo sve da izbegnemo. Niko nam nije rekao da ne možemo da igramo fudbal i sve dok se to ne dogodi, mi ćemo igrati fudbal", rekao je Klop, čiji Liverpul ima 22 boda prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Prema poslednjim podacima britanskih vlasti, u zemlji je registrovano 19 slučajeva. Ukupno u 57 zemalja se pojavio koronavirus i neizbežno je uticao na sport. Španska liga ne namerava da otkaže veliki derbi Barselone i Real Madrida u nedelju, ali navela je da ima plan za epidemiju i da bi utakmice mogle da se igraju pred praznim stadionima.


Ovog vikenda na programu je osam utakmica Premijer lige u Engleskoj, kao i finale Liga kupa između Mančester sitija i Aston Vile na Vembliju u nedelju.

Menadžer i dalje aktuelnih šampiona, Pep Gvardiola, rekao je da nije zabrinut zbog pandemije.

"Rukujemo se i ja volim da se grlim. Ne kao Jirgen (Klop), on je majstor u tome. Ali, trudim se", naveo je menadžer Mančester sitija.

Tagovi