Fudbal

Lazar Marković: Daćemo više od maksimuma, za derbi se živi!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Fudbaler Partizana kaže da motiva neće manjkati u nedelju protiv Crvene zvezde, ali i naglašava da su to posebni dueli, nepredvidivi, u kojima odlučuju sitnice

Izvor: MN Press

Ljubitelje fudbala u nedelju očekuje pravi praznik, najveća utakmica srpskog fudbala - večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, koji će biti odigran 162. put.

Za Lazara Markovića to će biti drugi derbi u karijeri od povratka u Humsku u septembru 2019. godine, za koji tvrdi da je uvek utakmica iznad svih drugih.

"Za derbi nikada nije potrebna dodatna motivacija, posebno ako ste dete Partizana, i za tu utakmicu živite od malih nogu", rekao je Marković.

I ovog puta, na stadionu Rajko Mitić, biće neizvesno, kao i gotovo na svakom prethodnom derbiju.

"Večiti derbi je jedna od najneizvesnijih utakmica sezone. Niko ne može da prognozira tačan rezultat, dešava se da favoriti ne pobeđuju ili da oni koji nisu odigrali dobro uz malo sreće zabeleže pozitivan rezultat", napomenuo je igrač Partizana.

Marković ističe da je najvažnije da Partizan bude skoncentrisan na svoj igru.

"U derbiju odlučuju sitnice - kako ste ušli u igru, bolja koncentracija, a nekada je potrebno i malo fudbalske sreće. Mi gledamo 'svoje dvorište' i spremamo se temeljno".



Partizan je ove sezone već upisao trijumf protiv crveno-belih (2:0), a slavio je i na poslednjem meču odigranom na komšijskom terenu prošle sezone u finalu Kupa Srbije rezultatom 1:0.

Ipak, Zvezda je od tada promenila trenera i umesto Vladana Milojevića dovela Dejana Stankovića.

"Dolaskom Stankovića na klupu sigurno je došlo i do promena u igri i u samoj energiji ekipe, ideji.. Imaju nekoliko mladih igrača, otišao je Marko Marin, tako da ćemo se i mi sa tim novinama susresti u nedelju. Ipak, naše je da se spremamo i damo na tom meču više od maksimuma. Za derbi se živi!", istakao je Lazar Marković.

Večiti derbi Crvena zvezda - Partizan, 162. po redu, igra se u nedelju na stadionu Rajko Mitić od 18 časova uz direktan prenos na TV Arenasport 1.