Fudbal

Mančesterova bezbrižna pojačanja se igrala, Ajaks i Seltik ispali

Izvor mondo.rs

Uzbudljivo veče u Ligi Evrope videlo je dosta golova.

Izvor: Tanjug/AP/Dave Thompson, Dave Thompson/AP

Nije briljirao Mančester junajted u prvoj utakmici šesnaestine finala, ali zato su u drugoj sve nadoknadili. Klub Briž nije trajao ni pola sata, a onda su u roku od petnaestak minuta bili potpuno razbijeni.

MANČESTER JUNAJTED - KLUB BRIŽ 5:0 (3:0), prvi meč 1:1
/Fernandeš pen. 27, Igalo 34, Mektominej 41, Fred 82, 90+3/

Ekipa Olea Gunara Solskjera mogla je da odahne već u 22. minutu kada je Simon Del zaradio direktan crveni karton zbog igranja rukom.

Novo pojačanje Bruno Fernandeš je nekoliko minuta kasnije sa penala donio vođstvo, Odion Igalo je ubrzo stigao do prvijenca od dolaska u klub, da bi Skot Mektominej već do poluvremena napunio mreža Briža.

U finišu meča je Brazilac Fred sa dva gola donio "petardu" na Old Trafordu uz odlično raspoloženje čitavog tima.

Večeras su najviše razočarali Ajaks i Seltik, dok je i Benfika protraćila odličnu priliku.

Izvor: Tanjug/AP/Peter Dejong, Peter Dejong/AP

Ajaks je već na startu meča primio gol i nije im poomoglo što su do kraja susreta uspjeli da savladaju Hetafe 2:1. Prvi meč je bio presudan i onih 0:2 u Španiji. Dušan Tadić nije bio pretjerano zapažen na ovom meču, a Nemanja Maksimović je u timu Hetafea takođe odigrao svih 90 minuta.

Seltik je posle 1:1 u Kopenhagenu dugo gubio pred svojim navijačima da bi na 10 minuta do kraja obezbijedili rezultat koji vodi u produžetke.

Ipak, u roku od samo pet minuta, Bjel i Endoje postižu golove za ubedljiv trijumf Danaca i siguran prolaz u narednu rundu.

Izvor: Scott Heppell/AP, Tanjug/AP/Scott Heppell

Inter je na praznoj "Đuzepe Meaci" savladao Ludogorec 2:1 iako su u jednom trenutku bili u zaostatku. Golovi Biragija i Lukakua su do poluvremena stavili stvari na svoje mjesto.

No, najviše golova smo vidjeli u Lisabonu. Benfika je pred svojom publikom morala da juri 1:2 iz prvog meča i već u 47. minutu su posle golova Picija, Dijasa i Silve stigli do 3:1.

Umjesto da prigrabe priliku i izdrže do kraja, oni su već posle dva minuta primili pogodak, Stepanenko je bio strijelac, da bi Alan Patrik na 20 minuta prije kraja postavio rezultat na konačnih 3:3.

Pogledajte sve rezultate revanš mečeva 1/16 finala Lige Evrope.