Uživo

Juventus izgubio, Real se SAMOUBIO!

Šampion Italije gubi u Francuskoj. Zinedin Zidan iznenadio je mnoge izborom startne postave, ali ne i Pepa Gvardiolu. Njega je iznenadilo šta sve Mančester siti nije iskoristio pre gola Iska. Bila je to samo najava spektakularnog kolapsa Reala uz isključenje Ramosa.

Izvor: Guliver, Angel Martinez/Getty Images Europe



Na "Santijago Bernabeu" stadionu u Madridu, Zinedin Zidan iznenadio je sve odlukom da Tonija Krosa ostavi na klupi u prvoj od dve "blokbaster" utakmice osmine finala Lige šampiona sa prvakom Engleske.

Pepa Gvardiolu, međutim, iznenadilo je šta su sve njegovi igrači uspeli da ne pogode, pre nego što je u 60. minutu pogodio Isko Alarkon, ali izgleda da je upravo to bilo potrebno njegovom timu.

Golovi Gabrijela Žezusa u 78. minutu posle mogućeg faula na Serhijom Ramosom, koji Danijele Orsato nije želeo da "čekira" na VAR ekranu i Kevina De Brujnea pet minuta kasnije, posle nepotrebnog faula Danija Karvahala u svom šesnaestercu, najavili su potpuni sunovrat Zidanovog tima u 86. minutu kada je crveni karton dobio (pogađate?) kapiten i drugi najbolji strelac.

Bez Ramosa, ali sa Lukom Jovićem na terenu od 84. minuta, domaćin je do poslednjeg zvižduka pokušavao nemoguće - da dođe do lopte: Real Madrid - Mančester siti 1:2 (0:0).

Tibo Kurtoa uveliko je zaslužio MVP titulu pre kiksa koji je Nikolas Otamendi napravio pod pritiskom Luke Modrića, a koji su Vinisijus Žunior i pomalo zaboravljeni Isko surovo kaznili samo par sekundi kasnije.

U tom trenutku teško da bi Gvardiola mogao da nabroji kolosalne šanse koje Gabrijel Žezus, Kevin De Brujne, Rijad Mahrez i ostali nisu iskoristili u njegovom prvom sudaru sa Zidanom u trenerskoj karijeri.

Sve to sa klupe su posmatrali Serhio Aguero, Rahim Starling, David Silva i Fernandinjo, koji je u međuvremenu morao neplanirano na teren, jer je Ajmerik Laport posle samo pola sata zloslutno signalizirao prema klupi i pokazao da ga je Gvardiola, ipak, prerano bacio u vatru posle teške povrede kolena, operacije i višemesečne pauze.

Da li bi "Kun" Aguero reagovao bolje u dve kolosalne šanse koje je do poluvremena propustio Žezus? Kako bi se Sterling snašao šansi koju je sa "njegove" pozicije propustio Kevin De Brujne? Da li bi David Silva bio kocentrisaniji od Mahreza u završnici* Nikad nećemo saznati...

Uporedo sa tom, iz minuta u minut pratimo utakmicu na "Stadionu Lion", gde je prilično oslabljeni domaćin zaigrao hrabro i na vreme počeo da obezbeđuje što bolji rezultat pred revanš sa suprotne strane Alpa za tri nedelje: Olimpik Lion - Juventus 1:0.

Posle prečke Karla Toka Ekambija u 22, devet minuta kasnije novi skok u srcu šesnaesterca "bjankonera" značio je i loptu u mreži iza leđa Vojčeha Šćešnija. Centrirao je Usem Auar, a Luka Tosar postigao prvenac u najjačem evropskom takmičenju.

Miralem Pjanić potom je popustio pod pritiskom i bežeći od presinga koji je nametnula ekipa trenera Rudija Garsije umalo asistirao Musi Dembelu. Napadač Liona prepoznao je šta će uraditi reprezentativac BiH, presekao njegov pas ka golmanu, ali šutirao malo preko prečke iskosa sa leve strane.



Rezultati osmine finala:

srijeda

Real Madrid - Mančester siti 1:2 (0:0)
/Isko 60 - Žezus 78, De Brujne pen 83/

Olimpik Lion - Juventus 1:0 (1:0)
/Tosar 31/

utorak

Čelsi - Bajern Minhen 0:3 (0:0)

Napoli - Barselona 1:1 (1:0)

19. februar

Atalanta - Valensija 4:1 (2:0)

Totenhem - Lajpcig 0:1 (0:0)

18. februar

Atletiko Madrid - Liverpul 1:0 (1:0)


Borusija Dortmund - Pari sen Žermen 2:1 (0:0)


Revanši su od 10, 11, 17. i 18. marta.

Autor mondo.me Izvor mondo.rs
22:55

LOŠE, GORE, RAMOS!

Orsato je za osam minuta ponovo bio u centru pažnje: poslao je Ramosa u svlačionicu!

Kapiten Reala dobio je 27. crveni karton u karijeri, ali je imao i sreće, jer je kao poslednji igrač odbrane uspeo da napravi faul na pola metra pre ulaska u kazneni prostor.

U međuvremenu, Zidan je pokušao uvođenjem Lukasa Vaskeza i našeg Jovića, ali je pitanje da li će Real do kraja uopšte doći do lopte.

22:53

SITI VODI!

Orsato, siguran u svoje odluke, pet minuta kasnije pokazao je na belu tačku posle potpuno nepotrebnog starta Karvahala u svom šesnaestercu.

Kao na treningu, De Brujne je namestio loptu na kreč, pa ostavio reprezentativnog kolegu "ukopanog" u mestu.

Igrao se 83. minut, a Real Madrdi je već gubio.

22:52

FAUL? NE! GOL!

Izvor: Tanjug, Bernat Armangue/AP

  Orsato nije hteo ni da pogleda.

Da jeste, video bi blago odgurivanje Žezusa sa leđe, u trenutku kada je Ramos hteo da skoči na loptu.

Nije, pa je pokazao na centar jer je Brazilac ovog puta, posle dva velika zicera u prvom poluvremenu, uspeo da savlada Kurtou.

Glavom, ispod golmana za zasluženo izjednačenje u 78. minutu.

22:38

DIBALA!?

Izvor: Alessandro Sabattini/Getty Images Europe, Guliver

  Ravio nije ni zahvatio perfektnu loptu Sandra sa levog krila u 69. minutu, Dibala jeste - ali je iz naleta tukao metar pored stative i šokirao trenera Sarija.

Bila je to daleko najbolja, možda i jedina prava šansa za Juventus od starta utakmice, ali se "desetka" nije proslavila, premda je volej levom iz trka bio zahtevan i težak potez.

22:22

HUUUUUUUUUUUY!

Izvor: Tanjug, Bernat Armangue/AP

Kakva kazna, surova kazna!

Malo za promašaje navale, malo više za kiks veznog reda i odbrane.

U jeku potpune dominacije Mančester sitija u Madridu, fudbaleri Reala stigli su do vođstva u 60. minutu kada se krcatim tribinama začulo čuveno "huuuuuy".

Modrić je napao Gundogana, Otamendi bespotrebno petljao, Vinisijus stigao do ivice kaznenog, a Isko rutinski plasirao njegov pas pored Edersona za neočekivano i ne baš zasluženo vođstvo od 1:0.

22:19

KURTOA!

Ako bi sada utakmica bila završena, a igrao se 57. minut, Kurtoa bi bio MVP bez dileme.

Fenomenalno je Mahrez primio dugu loptu po dijagonali i onda "iz kolena" tukao, desnom nogom, ali je Belglijanac zabeležio odbranu za TV špice i nastavio da spašava šta se spasiti može.

22:11

MAHREZZZZ...

Izvor: Tanjug, Bernat Armangue/AP

Posle desetog rezultata 0:0 na poluvremenu u poslednjih 11 utakmica Real Madrida, malo je nedostajalo da bude 0:1 već u 50. minutu.

Kasemiro se spetljao sa loptom na 40 metara od gola Edersona, nekoliko sekundi kasnije lopta je posle udarca Mahreza levom prohujala pored desne stative gola Kurtoe.

Toliko je De Brujneu bilo potrebno da "odnese" loptu pred kazneni prostor Reala i odigra udesno za Mahreza, koji je probao "robenovski" da pogodi.

Neuspešno.

21:54

PAUZA!

Jedan gol na dva poluvremena, a moglo je da ih bude znatno više.

To bi moglo da se dogodi u nastavku, pa predlažemo da ostanete uz Mondo.

21:54

"ISUSE"!?

Izvor: AP Photo/Manu Fernandez

Posle gala šanse na otvaranju utakmice sa leve strane, Gabrijel Žezus imao je u nadoknadi prvog poluvremena još BOLJU sa desne strane, čak je i Kurtoa bio savladan nakon što se zaleteo na centaršut iz kornera, ali...

Udarac brazilskog napadača po zemlji zaustavio je bukvalno na gol-crti jedan od trojice igrača u belom dresu poslaganih poput "živog zida".

21:48

NE VALJA!

Samo 32 minuta izdržalo je Laportovo koleno u Madridu, iako je Gvardiola u najavi utakmice više puta ponovio da je Bask spreman i da je teška povreda iza njega.

Na ulasku u drugi sat igre, na teren je morao Fernandinjo.

21:38

GOOOOL!

Izvor: Tanjug, Laurent Cipriani/AP

U 22. u prečku, u 31. u mrežu!

Iz novog napada "kroz vazduh" fudbaleri Liona stigli su do vođstva i bili nagrađeni za hrabru i ofanzivnu igru posle startne inicijative gostiju.

Bila je to tačna i konkretna akcija dvojice mladih veznih igrača, 21-godišnji Auar centrirao je sa leve strane, a godinu dana stariji Tosar nadvisio čuvare u skoku i zategao mrežu iza Šćešnijevih leđa.

Posle pola sata igre rezultat je 1:0.

Zasluženo!

21:34

BENZ!

Momentalan odgovor Reala!

Benzema se u srcu šesnaesterca našao u odličnoj šansi za gol posle akcije Ferlana Mendija protiv Benjamina Mendija na levom krilu, ali se do tada nezaposleni Ederson pokazao kao izuzetno kocentrisan i spretan.

Kao "mačka" reagovao je na udarac Francuza i sprečio ga da 100. utakmicu u Ligi šampiona obeleži golom.

21:32

KURTOA!

Kurtoa - Žezus 1:0.

Kurtoa - De Brujne takođe 1:0.

Ponovo sa leve strane, ponovo preko Karvahala, Mančester siti stvorio je odličnu šansu za gol, ali ni Belgijanac u 28. minutu nije bio bolji u završnici od Brazilca.

21:24

PREČKA!

Zvuk udarca lopte o gredu prethodio je masovnom "auuuu" sa tribina krcatog stadiona u Lionu, gde je Šćešni zakasnio na udrac Ekambija glavom.

Napadač Liona otrgao se De Lihtu kod kornera sa leve strane i gotovo perfektno zahvatio loptu "trzajem".

Malo niže i bilo bi velikog slavlja u 22. minutu, ovako je ostalo 0:0.

21:22

ŽEZUS!?

Ništa, ništa, pa VELIKA šansa za Mančester siti.

Drugi ili treći put na utakmici napali su "građani" Karvahala sa levog krila, potom je Žezus prostim "ala Sterling" driblingom izbacio Varana iz igre i, kada je mogao da pita Kurtou gde želi da mu "da gol"...

... pokušao je nemuštom parabolom u dalji ugao sa desetak metara i pomogao Belgijancu da stekne samopouzdanje za nastavak meća.

Igrao se 21. minut, ostaje 0:0.

21:19

Na terenima? Slabo...

Centaršut Ronalda iz 5. minuta utakmice u Lionu, na koji je umalo zakasnio Huan Kuadrado.

U Madridu je Bernardo pokušao levom sa levog krila, ali je Karvahal klizećim startom zaustavio taj udarac i pomogao Kurtoi.

21:17

21:09

"Stotka"!

Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Strelac 18 golova uz devet asistencija u desetoj sezoni od dolaska iz Liona večeras igra jubilarnu 100. utakmicu u Ligi šampiona.

Izbor Karima Benzeme (32) u špicu napada ni ovog puta nije bio upitan kod Zidana.

21:07

Rivalstvo Zidana i Gvardiole?

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Zapravo, ne postoji.

Biće ovo njihov prvi međusobni duel od kada su zakoračili među trenere kao, ni manje-ni više, šefovi Real Madrida i Barselone.

21:05

Bez Krosa?!

Izvor: Guliver, Angel Martinez/Getty Images Europe

...a, kako Zinedin Zidan i Pep Gvardiola.

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Ramos, Varan, F. Mendi - Modrić, Kasemiro, Valverde - Isko, Benzema, Vinisijus Žunior.

Mančester siti: Ederson - Voker, Otamendi, Laport, B. Mendi - Gundogan, Rodri, De Brujne - Mahrez, Gabrijel Žezus, D. Silva.

21:04

Iguain na klupi!

Izvor: Alessandro Sabattini/Getty Images Europe, Guliver

Kako su birali Rudi Garsija i Mauricio Sari...

Olimpik Lion: Lopez - Denajer, Marselo, Markal - Duboa, Bruno, Tosar, Auar, Korne - Ekambi, Dembele.

Juventus: Šćešni - Danilo, Bonući, De Liht, Aleks Sandro - Betankur, Pjanić, Ravio - Kuadrado, Dibala, Ronaldo.

Ukratko

učitaj još +

Ukratko

Olimpik Lion: Lopez - Denajer, Marselo, Markal - Duboa, Bruno, Tosar, Auar, Korne - Ekambi (od 66. Terije), Dembele.

učitaj još +

Ukratko

  • učitaj još +

    Ukratko

    Juventus: Šćešni - Danilo, Bonući, De Liht, Aleks Sandro - Betankur, Pjanić, Ravio - Kuadrado, Dibala, Ronaldo.

    učitaj još +

    Ukratko

  • učitaj još +

    Ukratko

    Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Ramos, Varan, F. Mendi - Modrić (od 84. Lukas Vaskez), Kasemiro, Valverde - Isko (od 84. Jović), Benzema, Vinisijus Žunior (od 75. Bejl).

    učitaj još +

    Ukratko

  • učitaj još +

    Ukratko

    Mančester siti: Ederson - Voker, Otamendi, Laport (od 32. Fernandinjo), B. Mendi - Gundogan, Rodri, De Brujne - Mahrez, Gabrijel Žezus, B. Silva (od 73. Sterling).

    učitaj još +

    Ukratko

  • Ostanite uz Mondo, gde vas EKSKLUZIVNO očekuju svi golovi UEFA lige šampiona u fudbalu
  • učitaj još +