Fudbal

“Isti narod, ne žalim za orlovima, sokoli mi dali sve“

Autor mondo.me

Naš reprezentativac Adam Marušić o tome zašto je izabrao da igra za Crnu Goru, a ne za Srbiju

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić

Adam Marušić je 2015. godine zaigrao za reprezentaciju Crne Gore kod selektora Branka Brnovića, mučio se na poziciji krila, ali nakon što je prekomandovan na mjesto desnog beka - prodisao je.

Dvadesetsedmogodišnji Beograđanin je postao jedan od najboljih u taboru "hrabrih sokola", a trenutno je važan šraf u mašineriji Lacija koji želi da pomrsi račune Juventusu u borbi za Skudeto (Juve im bježi bod).

Naš reprezentativac je prethodnog vikenda definitivno potvrdio da je povreda iza njega - postigao je gol protiv Đenove za 1:0 (na kraju nebeskoplavi su slavili 3:2), upisao se u strijelce poslije pet mjeseci, a ujedno to je bio najbrži pogodak u Seriji A u aktuelnoj sezoni.

I naravno - sada je interesantan zemlji u kojoj je rođen - Srbiji. Reprezentaciji koja ima hronične probleme što se tiče pozicije desnog beka.

"Nije mi žao što nisam sačekao poziv reprezentacije Srbije. Nikad nisam dobio poziv ni u jednu selekciju Srbije. Iz Crne Gore su me zapazili, učinili su mnogo za mene i ne kajem se što sam prihvatio da obučem dres "sokolova". Mi smo jedan isti narod", rekao je eks igrač Voždovca, Kortrajka i Ostendea za Sportski žurnal.

Marušić je svoju naklonost "crvenima" dokazao tokom slučaja Kosovo, a kada ne igra za svoju Crnu Goru logično navija za Srbiju. I nada se da će "orlovi" prvo preko Norveške, a zatim Škotske ili Izraela obezbijedili EURO 2020...

"Srbija ima sjajan tim, nevjerovatno dobre igrače i mjesto joj je na kontinentalnom šampionatu. Snaga orlova je i selektor, sarađivao sam sa Ljubišom Tumbakovićem, izvanredan je stručnjak", poručio je Marušić.