Fudbal

Koronavirus drma Italiju i Seriju A: Bolje bez publike, nego bez fudbala

Izvor mondo.ba

Rukovodstvo Serije A pisalo Vladi Italije.

Izvor: Emilio Andreoli/Getty Images Europe

Krajem prošle sedmice opasni koronavirus sprečio je odigravanje više od 40 niželigaških utakmica u Italiji, nekoliko mečeva u okviru Serije B i C, ali i četiri utakmice u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Juče je, naime, trebalo da bude odigrano šest duela Serije A, ali će zbog širenja virusa morati da bude pronađen novi termin za četiri (Atalanta – Sasuolo, Torino – Parma, Verona – Kaljari i Inter – Sampdorija), dok su u Đenovi i Rimu igrači izašli na teren (Đenova – Lacio i Roma – Leće). 

S obzirom na novonastalu situaciju na Apeninima, rukovodstvo takmičenja poslalo je dopis italijanskoj Vladi da se mečevi naredne runde igraju pred praznim tribinama umesto da budu odloženi.

Novinska agencija ANSA navela je da se čelni čovek Serije A, Paolo dal Pino, obratio ministru sporta i zdravlja uz molbu da se utakmice 26. runde odigraju "iza zatvorenih vrata", što bi, po njemu, bila bolja opcija od odlaganja.

Ovaj zahtev rukovodstvo lige je podnelo s obzirom na to da je raspored odigravanja mečeva u eliti u dobroj meri već "pretumban", kao i zbog činjenice da prvenstvo mora da bude završeno do 24. maja.