Fudbal

Problemi za zahuktali Bajer: Najmanje tri meseca bez prvog strelca

Autor mondo.ba, agencije

Pregled magnetnom rezonancom pokazao je kidanje ligamenata članka leve noge, tako da će Kevin Foland morati na operaciju, zbog koje će sa terena odsustvovati najmanje tri meseca.

Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Holandski strateg na klupi Bajera iz Leverkuzena Peter Boš u velikom je problemu pred nastavak takmičenja u Bundesligi i Ligi Evrope.

Naime, za Kevina Folanda, najboljeg strelca ''farmaceuta'' u ovoj sezoni, sezona je završena nakon što je u četvrtak, u utakmici drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja, pokidao ligamente članka.


Pregled magnetnom rezonancom pokazao je kidanje ligamenata članka leve noge, tako da će Foland morati na operaciju, zbog koje će sa terena odsustvovati najmanje tri meseca.

Foland je ove sezone postigao 11 golova za Bajer u svim takmičenjima, od čega devet u Bundesligi, čemu je dodao i devet asistencija, pa je jasno da će Boš biti na velikim mukama kad je napad u pitanju, pogotovo u trenucima kad je tim pod njegovom komandom tokom poslednjih sedam utakmica upisao šest pobeda.

Bajer se trenutno nalazi na petom mestu Bundeslige sa 43 boda, šest manje od lidera Bajerna, dok je u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope trijumfovao u Leverkuzenu nad Portom rezultatom 2:1.